Stage lopen bij Summiteers: Justus van Peer deelt zijn ervaring

28 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Justus van Peer loopt momenteel stage bij Utrechts adviesbureau Summiteers, waar hij een onderzoek uitvoert naar scale ups. Met de redactie van Consultancy.nl deelde hij deze week in een vraaggesprek zijn ervaringen over zijn opdracht, vertelde hoe het bedrijf hem welkom heette en hoe hij de cultuur ervaart.

Momenteel bevindt Justus van Peer zich nog in zijn afstudeerfase van zijn masteropleiding (European Master in System Dynamics) aan de Radboud Universiteit Nijmegen. “Dit wilde ik graag combineren met 1 tot 2 dagen per week werken bij een consultancybureau, om alvast ervaring op te doen. Management consulting sprak mij het meest aan, omdat daar enorm veel verschillende aspecten van een bedrijf bij elkaar komen.” 

Echte klik, leerzame omgeving

Van Peer vertelt waarom hij koos voor Summiteers, een relatief jong, maar snelgroeiend adviesbureau dat opdrachtgevers ondersteunt met het definiëren en realiseren van hun visie, strategie en de bijbehorende organisatievraagstukken: “Summiteers sprong er als bedrijf echt uit voor mij. Het is een jong, ambitieus en gezellig bedrijf. Tijdens mijn eerste gesprekken daar was er gelijk al een echte klik. Sindsdien heb ik ieder moment dat ik er gewerkt heb genoten van de leuke en leerzame omgeving!’’ 

Terugkijkend op zijn start bij het adviesbureau, zegt de jonge onderzoeker: “Ik ben echt met open armen ontvangen, op mijn eerste dag lagen alle on-boarding documenten voor mij klaar en had een van mijn collega’s [Casper Hendriks, red.] zijn ochtend vrij gemaakt om mij te helpen met opstarten. Iedereen is natuurlijk superdruk met projecten, toch is het altijd mogelijk om met iedereen een afspraak in te plannen. Zo heeft Paul [van Bekkum, red.] twee keer een dagdeel vrij gemaakt zodat we samen door een van de afgeronde klussen heen konden lopen.’’

Stage lopen bij Summiteers: Justus van Peer deelt zijn ervaring

Van Peer is inmiddels zo’n twee maanden werkzaam als onderzoeker: “Toen ik begon, heb ik samen met Dolf [L’Ortye, één van de partners, red.] en Casper gezeten om te bespreken welke onderwerpen echt passen bij de opdrachten die Summiteers doet. Organisatie uitdagingen bij snelgroeiende bedrijven is een van de onderwerpen waar veel van onze klanten tegenaan lopen. Daarom leek het ons heel nuttig om juist deze groep te ondersteunen met het onderzoek.” Het onderzoek waar hij nu aan werkt, focust zich op de uitdagingen waarmee scale ups te maken krijgen.

Van Peer geeft hierover toelichting: “Op het moment dat een bedrijf gaat opschalen, worden namelijk alle zwakke punten in de organisatie blootgelegd, omdat alle afdelingen simpelweg op hun maximale capaciteit draaien. Met het onderzoek willen wij groeiende bedrijven helpen met het signaleren van de organisatie uitdagingen waar zij tegenaan lopen. Het is het doel om deze bedrijven een aantal richtlijnen mee te geven, zodat ze zelf kunnen beginnen met het overwinnen van de uitdagingen.” 

Gezellige drukte, focus op klanten

Gevraagd naar hoe hij de sfeer en cultuur bij het jonge, snel groeiende bureau ervaart en hoe hij binnen Summiteers wordt begeleid, vertelt Van Peer enthousiast: “Summiteers is inderdaad een jong groeiend bureau, dat leidt tot een gezellige drukte met veel focus op het helpen van onze klanten. Iedereen werkt er met plezier en dat straalt iedereen ook echt uit, daardoor is het heel prettig om er te werken.”

De jonge onderzoeker wijst tenslotte op de klantaanpak en manier van werken die het bureau hanteert: “Het beeld wat ik bij Summiteers heb gekregen van consultancy is gefocust op het helpen van klanten. In het aannemen van opdrachten, speelt er één vraag en dat is “Kunnen wij helpen om de uitdaging(en) die de klant ervaart te overwinnen?” Zodra een project aangenomen wordt is het doel dan ook om onze belofte om de klant te helpen na te komen. Deze aanpak leidt tot een hele gefocuste manier van werken en sluit goed aan bij de gezellige en behulpzame sfeer binnen Summiteers!”