Public Matters initiatiefnemer van ‘Tech tegen Corona’

01 mei 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft ‘Tech tegen Corona’ (TTC) gelanceerd, een initiatief dat als doel heeft om overheden, ziekenhuizen, hulpverleners en zorgmedewerkers te ondersteunen met kennis, kunde en technologieën.

Het TTC-platform, dat werd opgezet door Elisabeth van der Steenhoven van Public Matters, verbindt tal van internationale bedrijven, technologische experts en verschillende zakelijke en technologische netwerken. Het initiatief is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de ministeries van J&V, Defensie, EZK en VWS.

De belangrijkste ambitie van het platform is ervoor te zorgen dat medische instellingen, overheden en veiligheidsregio’s momenteel optimaal hun werk kunnen doen door ze gratis te ondersteunen met kennis op gebied van technologie, data-analyse en security.

“Zo willen we een bijdrage leveren aan de aanpak van de coronacrisis en de bestrijding van de negatieve gevolgen ervan”, laat Public Matters adviseur Van der Steenhoven weten.

Public Matters initiatiefnemer van 'Tech tegen Corona'

Inmiddels hebben zich al meer dan driehonderd bekende organisaties aangesloten bij het TTC-initiatief. Denk bijvoorbeeld aan Amazon, Axionomic, BTG, Compumatica, Conclusion, Cybersprint, Inventeers, CybExer Technologies, Iristrace, Microsoft, PublicSonar, Q Share, Startpage, Traxion, Tymlez/The Value, Engineers NL, DesktopToWork, Disaster-proof, Draad, DTACT, Glow and Partners, Worldstartup, Dutch CyberWarfare Community, AFCEA en HSD.

De focus van Tech tegen Corona ligt op technologie en dan met name cybersecurity. Het platform opereert als een matchmaker tussen opdrachtgevers (CIO’s, beleidsdirecteuren, IT-leiders in de zorg en andere vitale sectoren) en de aangesloten dienstverleners.

Van der Steenhoven: "Dit moet leiden tot concrete en haalbare samenwerkingen tussen publieke sector instanties en tech-bedrijven.”

Bedrijven, experts, netwerken en organisaties die enthousiast zijn over het TTC-initiatief kunnen hier terecht voor meer informatie.