Hans Boezel nieuwe partner bij EY-Parthenon

03 april 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 april is Hans Boezel gestart bij EY-Parthenon, de strategische consultancytak van EY. Boezel treedt toe als partner, met als standplaats het kantoor van EY-Parthenon in Rotterdam.

De 42-jarige Boezel heeft zijn opleiding genoten in Groningen, waar hij de studies economie en psychologie doorliep. Vervolgens is hij echter zijn hele professionele leven actief geweest in de strategy consulting. Zijn carrière begon in 2001 bij Quintel Strategy Consulting, alwaar hij zich de fijne kneepjes van het vak eigen maakte.

Toen Quintel in 2011 werd overgenomen door A.T. Kearney (tegenwoordig Kearney), maakte ook Boezel de overstap. Bij het strategiekantoor groeide hij uit tot een vertrouwd adviseur van bestuurders in het nationale en internationale bedrijfsleven. Hij richt zich in zijn advieswerkzaamheden op grootschalige strategie- en transformatietrajecten, met een focus op consumentengerichte bedrijven. Boezel heeft daarbij specifieke expertise opgebouwd rond abonnementsmodellen, zoals bij verzekeraars, telecom- en nutsbedrijven. 

Hans Boezel, Partner bij EY Parthenon

Gevraagd naar zijn overstap naar EY-Parthenon zegt Boezel: “Ik ben er trots op vanaf heden deel uit te mogen maken van deze firma. De combinatie van enerzijds het leidende strategisch advies van EY-Parthenon, en anderzijds de implementatievaardigheden en aanpalende diensten vanuit de bredere EY-organisatie, maakt dat ik overtuigd ben van de kracht van deze propositie.”

Wat hem uiteindelijk echt over de streep heeft getrokken is echter het team achter EY-Parthenon. “Dit is een groep professionals waar ik me direct bij thuis voelde, en ik kijk er naar uit om samen met hen de groei van EY-Parthenon van de laatste jaren verder door te zetten.”

Omgekeerd wordt ook vanuit EY-Parthenon enthousiast gereageerd op zijn komst: “Wij zijn verheugd Hans welkom te mogen heten”, stelt Marc van der Goot, managing partner van EY-Parthenon Nederland. “Met zijn diepe expertise op het vlak van strategie- en transformatietrajecten zal hij ons nog beter in staat stellen om onze cliënten te ondersteunen bij de complexe vraagstukken waar zij zich mee geconfronteerd zien. Het feit dat een gelouterd adviseur als Hans voor EY-Parthenon kiest, spreekt boekdelen over de kracht van onze firma.” 

“En nu aan de slag!”, aldus Boezel. “Zeker nu willen wij er zijn voor onze cliënten, om hen te helpen zich door deze onzekere tijden heen te manoeuvreren.”

EY-Parthenon is een van ‘s werelds grotere strategische consultancybureaus. Het bedrijf is in 2014 ontstaan toen EY wereldwijd het Amerikaanse Parthenon Group overnam. De Nederlandse vestiging is in 2016 flink versterkt door de overname van de Benelux-praktijk van OC&C Strategy Consultants.