Analysys Mason betreedt Duitse adviesmarkt via overname

03 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Het wereldwijde management consultancykantoor Analysys Mason heeft Allollo & Konrad overgenomen, een Duits advieskantoor met ongeveer 45 consultants en staf.

De overname volgt een jaar nadat het in de UK gevestigde Analysys Mason het Zweedse consultancybedrijf Stelacon overman, en respectievelijk twee en drie jaar nadat het in de Verenigde Staten AMI Partners en in Scandinavië Nexia Management Consulting had overgenomen.

Door de krachtenbundeling met Allollo & Konrad breidt het bedrijf zijn wereldwijde footprint uit naar 350 medewerkers en zorgt het voor de strategische marktaanwezigheid in zowel Duitsland – Europa’s op een na grootste consultancymarkt – als de overige Duitstalige landen Oostenrijk en Zwitserland.

Analysys Mason is een management consultancykantoor dat zich richt op de telecom, media en technologie (TMT)-sector. Het bedrijf, opgericht in 1992 en onderdeel van de ICT-dienstengroep Datatec, beschikt reeds over kantoren in de UK (Cambridge, Manchester en Londen) en op het Europese vasteland, in Madrid, Milaan, Oslo, Parijs en Stockholm.

Analysys Mason betreedt Duitse adviesmarkt via overname

Uitbreiding footprint en expertise

“De aanwezigheid in Duitsland vormt een aanvulling op de bestaande footprint van Analysys Masons internationale kantoren, en voegt waardevolle vaardigheden en expertise toe voor onze multinationale klanten”, aldusJens Montanana, Chief Executive Officer van Datatec. Hij voegt toe dat de overname in het bijzonder een versterking vormt ten aanzien van de expertise in onder andere TMT-strategie, digitale transformaties, IT-transformaties en performance consulting, evenals op het gebied van 5G en opkomende technologieën.

Zo’n twintig jaar geleden opgericht, richt het in Bonn gevestigde consultancykantoor Allollo & Konrad zich uitsluitend op klanten binnen de telecomsector. Het bedrijf onderhoudt langdurige klantrelaties met enkele van Europa’s vooraanstaande telecomoperators, waaronder BT, Vodafone, Telefonica, T-Mobile, Orange en Vodafone, met een focus op projecten in Duitsland en de regio.

Allolio & Konrads diensten omvatten onder meer het ontwerp, het management en de borging van de belangrijkste business-supportsystemen (BSS), operationele supportsystemen (OSS), transformatieprogramma’s en grootschalige, multi-jaarlijkse IT-strategie-initiatieven, naast andere proposities gericht op performance en operations management.

Als onderdeel van de integratie, zullen alle medewerkers van Allollo & Konrad, waaronder leiders Peter McMenemy, Igor Doktorski, Paul Jevans, Christian Müller en Mirko Weissmann, zich aansluiten bij Analysys Mason. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Duitse toezichthouders en zal naar verwachting in maart van dit jaar worden afgerond.

Twee weken geleden nam McKinsey & Company
 in Duitsland Orpheus over. En kort daarvoor lijfde Big Four-kantoor PwC op zijn beurt product design- en innovatiebedrijf IXDS in.