Agile werken: 5 tips voor een betere sprint review

05 maart 2020 Consultancy.nl

De Sprint Review is een belangrijke activiteit als het gaat om agile manieren van werken. Deze vindt plaats aan het einde van een sprint, en deelt de voortgang van taken, en zorgt ervoor dat de nodige veranderingen worden doorgevoerd in de product backlog. Opmerkelijk genoeg is de Sprint Review geen status meeting, maar eerder een informele meeting tussen de scrum master, het scrum team, de product owner en de stakeholders, en is deze erop gericht feedback te krijgen en samenwerking te bevorderen..

Het op de juiste manier inrichten van de governance bij een Sprint Review, is belangrijk voor de snelheid en effectiviteit van agile werken. Steven van den Heuvel en Johan Fiddelaar van Conclusion Implementation geven vijf tips om de Sprint Review zo goed mogelijk in te richten: 

1. Breng de juiste mensen bijeen

Het is niet nodig om dezelfde stakeholders uit te nodigen bij Sprint Review. Het kan per opgeleverde functionaliteit verschillen welke stakeholder de meest waardevolle input kan leveren. De kwaliteit van de input die een stakeholder kan leveren in een specifieke Sprint Review zou een van de belangrijkste criteria voor een uitnodiging moeten zijn. 

Wat zijn die criteria voor het uitnodigen van een stakeholder? De rol van een stakeholder (belanghebbende en eindgebruiker) in de Sprint Review is grofweg in tweeën te splitsen. De stakeholders controleren en geven feedback op de opgeleverde functionaliteit(en). Daarnaast geven stakeholders input voor de volgende Sprint, met inbegrip van de prioriteit van zaken op de backlog.

5 tips voor een betere Sprint Review

2. Stel de eindgebruiker centraal

Stel, de opdrachtgever wil een parkeerapp ontwikkelen. Ze heeft in gesprek met potentiële gebruikers de wensen opgehaald. Met deze app moeten de gebruikers makkelijk de dichtstbijzijnde vrije plek kunnen vinden, opslaan waar de auto staat en kunnen betalen per seconde. Elke Sprint Review wordt de opgeleverde functionaliteit getest door de opdrachtgever maar de echte eindgebruiker is buiten beeld geraakt. 

Vanuit het oogpunt van de eindgebruiker wordt er op een waterval manier gewerkt. De eindgebruiker heeft zijn wensen kenbaar gemaakt en ziet het product pas als het af is. De kans om tijdens Sprint Reviews informatie op te halen is gemist. Mogelijk had de eindgebruiker enige tijd later bedacht dat een overzicht van laadpalen voor zijn elektrische auto wel erg handig zou zijn geweest. 

Het is belangrijk om gedurende het ontwikkelproces ruimte te blijven geven aan de eindgebruiker. Nodig een eindgebruiker uit voor de Sprint Review, geef hem de ruimte om te testen, bevraag de eindgebruiker, dit alles om de volgende Sprint weer zoveel mogelijk waarde aan het product toe te kunnen voegen. Vergeet de eindgebruiker dus niet als stakeholder mee te nemen. Sterker nog, stel de eindgebruiker centraal.

3. Creëer een open en ontspannen sfeer

Een prettig en ontspannen sfeer mag op z’n tijd best bevorderd worden door goede koffie en lekkere koeken. De Sprint Review is geen examen maar een moment voor samenwerking. Durf als team het voortouw te nemen in het creëren van een open sfeer door een realistisch beeld van de uitdagingen uit de afgelopen Sprint te schetsen. Een open sfeer geeft de stakeholders en het scrumteam de mogelijkheid om gezamenlijk te sparren over de ontwikkeling van het product. 

Het sparren gaat uiteraard gepaard met een kritische blik om de waarde voor de business te maximaliseren. Daarnaast helpt een open sfeer ook op het gebied van verwachtingsmanagement richting de stakeholders en kan het begrip van de stakeholders richting het ontwikkelteam vergroten.

4. Focus op interactie met de stakeholders

Gebruik de Sprint Review voor interactie met de stakeholders. Voor het Scrumteam zijn er genoeg mogelijkheden om elkaar feedback te geven, dit is het moment om met de stakeholders in gesprek te gaan. Dit kan door stakeholders bijvoorbeeld zelf de nieuwe functionaliteit te laten testen in plaats van deze alleen de demonstreren.”

Creëer ruimte voor vragen en suggesties van stakeholders. De stakeholders hebben de informatie die nodig is om zoveel mogelijk waarde te kunnen creëren in de volgende Sprint. 

5. Bespreek de product backlog

De Sprint Review wordt wel eens de ‘demo’ genoemd. Een demonstratie van de opgeleverde functionaliteit(en) is een onderdeel van de Sprint Review. Maar alleen een demo en een vragenrondje is geen volledige Sprint Review. Bespreek samen met de stakeholders de Product Backlog. Zijn de items goed uitgewerkt? en wat heeft prioriteit?. De stakeholders weten immers wat voor hen waarde toevoegt. 

“Deze informatie is van cruciaal belang voor het team om te bepalen hoe er in de volgende Sprint maximale waarde kan worden toegevoegd”, besluiten de twee adviseurs.


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup