Zanders werkt samen met IT-leverancier MORS Software

20 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Treasury- en riskspecialist Zanders heeft een partnership gesloten met MORS Software, een Finse aanbieder van IT-oplossingen voor de bankensector. 

Door de overeenkomst wordt Zanders een ‘preferred implementation partner’ van Mors Software. “Met deze samenwerking committeren MORS Software en Zanders zich aan het leveren van hoogwaardig advies en software-implementaties aan klanten”, vertelt Niklas Fellman, Head of Sales bij MORS Software.

Opgericht in 1996, levert MORS Software oplossingen voor treasury, liquidity risk management (LRM) en asset & liability management (ALM). De ALM-module van het bedrijf helpt banken rente- en liquiditeitsrisico’s te monitoren, managen en rapporteren binnen één enkel systeem. De treasury-module ondersteunt banken tegelijkertijd met treasury, balansbeheer en risicofuncties.

Zanders werkt samen met IT-leverancier MORS Software

Volgens Fellman stelt MORS Software banken in staat om hun finance & risk-besluitvorming en -operatie te verbeteren, door meer kostenefficiëntie en productiviteit en door kortere doorlooptijden voor rapportages en scenario-ontwikkeling. Twee jaar geleden kreeg de oplossing van het Scandinavische bedrijf erkenning in de vorm van een technologie-award, volgend op een toonaangevende publicatie.

Sterk trackrecord

Zanders kan bogen op een sterk trackrecord van geslaagde MORS Software-implementaties, en beschikt bovendien over uitgebreide expertise binnen het risk & treasury-domein. Om die reden wordt het kantoor dan ook gezien als een “ideale partner” om MORS Software te helpen met de implementatie van zijn oplossingen bij klanten. Omgekeerd zal Zanders door het partnership zijn bancaire diensten verrijken met de oplossingen van het Scandinavische bureau. 

“Onze samenwerking zal banken in staat stellen om te profiteren van alle voordelen en om meer flexibiliteit te krijgen op een gestandaardiseerde en kostenefficiënte manier”, aldus Jasper van Eijk, Senior Manager bij Zanders. “Banken kunnen hun algehele ALM-capaciteiten versterken door gebruik te maken van ons gezamenlijke aanbod.” 

Zanders heeft kantoren in Nederland, Zwitserland, de UK, België, Zweden, de VS en Japan. Het adviesbureau richt zich op drie expertisegebieden: treasury management, risicomanagement en corporate finance.