SAS breidt finance & risk samenwerking met Zanders uit

29 november 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

SAS, een wereldwijde leider op het gebied van business analytics software en -diensten, heeft zijn samenwerking met consultancybureau Zanders geïntensiveerd.

De afgelopen jaren is Zanders – een in Nederland gevestigd consultancybureau gespecialiseerd in treasury management, risk management en corporate finance – betrokken geweest bij diverse risk-transformatieprojecten van SAS voor banken en verzekeraars.

Uitbreiding partnership

Voortbouwend op deze succesvolle samenwerking, hebben de twee bedrijven nu besloten hun samenwerking uit te breiden. Naast dat Zanders is benoemd tot SAS Premium Partner in financieel risk management, mag de consultancy voortaan ook de implementatie van SAS Risk & Finance-oplossingen gaan verzorgen bij gezamenlijke klanten binnen het financial services-segment.

“Vanuit onze uitgebreide ervaring in de wereld van treasury, risk en finance zijn we goed op de hoogte van alle ontwikkelingen, systemen en oplossingen binnen dit werkgebied”, vertelt Gerbert van Grootheest, een partner bij Zanders. Het was 2000 toen hij zich aansloot bij het adviesbureau, waar hij sinds 2013 deel uitmaakt van het managementteam. Hij geeft leiding aan de Financial Institutions-praktijk van het consultancybureau, dat meer dan 160 consultants en stafleden telt, die werkzaam zijn binnen vijf kantoren in Europa en de Verenigde Staten.

SAS breidt finance & risk samenwerking met Zanders uit

In een reactie op het uitgebreide partnership, laat Van Grootheest verder weten: “Verdere centralisatie en integratie van de finance- en risicomodellen en technologie is ‘essentieel’ voor financiële instellingen.” Over het partnerbedrijf zegt hij: “SAS is een van de leidende aanbieders van risk management-software en de afgelopen jaren hebben we met SAS diverse succesvolle implementaties voor uiteenlopende klanten gerealiseerd. Door het verder uitbreiden van de samenwerking kunnen we onze klanten het beste uit twee werelden bieden.”

Onno de Vrij, Head of Banking Risk (EMEA) bij SAS, geeft aan verheugd te zijn over het uitgebreide partnership. Hij beschrijft Zanders als een van Europa’s toonaangevende adviseurs op het gebied van financieel risicomanagement, en dat al meer dan 25 jaar.” Over de complementaire waarde van de samenwerking zegt hij verder: “Door de expertise van Zanders en de kracht van de SAS Risk & Finance-oplossingen te bundelen, kunnen we bij onze klanten sneller waarde toevoegen.”

De geïntensiveerde samenwerking komt in een tijd waarin financiële dienstverleners steeds vaker worstelen met de toenemende financiële complexiteit in de markt. Om de toenemende strategische en operationele eisen van nu tegemoet te kunnen treden, is een “geïntegreerde aanpak voor risk & finance, in combinatie met wendbaarheid (‘agility’) van de finance-operaties essentieel”, aldus de Vrij.

Geïntegreerd risk & finance-platform

Om tot dergelijke resultaten te komen, is het, zo legt hij uit, “bij deze projecten voor ons essentieel om samen te werken met een partner die alle ins en outs van de financiële sector kent en in staat is zich volledig in de problematiek van een klant te verplaatsen. Zanders is een ideale partner.” De Vrij besluit: “In de financiële wereld is het noodzakelijk om steeds sneller en flexibeler te reageren op de wensen van de klant en de eisen van de toezichthouder, maar daarbij wel de kosten laag te houden. Transformatie naar een geïntegreerd risk & finance-platform staat hoog op de agenda.”