Porsche Consulting opent kantoren in Frankrijk en China

14 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Porsche Consulting is het jaar 2020 krachtig begonnen, met de opening van twee nieuwe kantoren in Frankrijk en China.

In 1994 zag Porsche Consulting het levenslicht als inhouse-adviestak binnen autofabrikant Porsche. Na zo’n tien jaar interne opdrachten te hebben uitgevoerd besloot het bedrijf zijn expertise ook beschikbaar te stellen aan externe bedrijven. Tegenwoordig is Porsche Consulting met 650 consultants en staf wereldwijd een van de grotere managementconsultancykantoren gespecialiseerd in operaties en digitalisering.

In Europa bedient Porsche Consulting zijn klanten – het merendeel is actief in de sectoren automotive, luchtvaart, industriële goederen, bouw en consumentengoederen – vanuit kantoren in Duitsland (Berlijn, Stuttgart, Hamburg, München) en Italië (Milaan). De uitbreiding naar Frankrijk (Parijs) betekent de opening van alweer het zesde kantoor van het bedrijf in Europa en de uitbreiding ligt in lijn met de groeiende (Europese) vraag naar strategie-implementatie, operations excellence en Industry 4.0-dienstverlening.

Europa

Om de nieuwe Europese activiteiten op te zetten en uit te breiden, heeft Porsche Consulting Benoit Romac aan boord gehaald, een zeer ervaren professional met een trackrecord van meer dan twintig jaar, onder meer opgebouwd bij Strategy& en eerder bij voorloper Booz & Company. In 1999 trad Romac in dienst getreden bij Booz Allen Hamilton en volgend op de afsplitsing in 2008 – de commerciële tak van Booz Allen Hamilton splitste zich af om Booz & Company te vormen – bleef hij werkzaam binnen Booz & Company. En ook na de overname van Booz & Company door PwC (eind 2013) en de daaruit volgende rebranding naar Strategy&, bleef Romac het strategy consultancykantoor trouw en vervulde hij zo’n acht jaar de rol van Partner. 

Porsche Consulting opent kantoren in Frankrijk en China

Romac zegt over zijn aanstelling: “Mijn passie voor consulting heeft altijd gelegen op het gebied van ‘operations strategy’, om klanten uit de industriële sector te helpen hun concurrentievermogen te verbeteren en zichzelf te transformeren. Het aanbod van Porsche Consulting sluit hier volledig op aan. Ik kijk ernaar uit het Franse kantoor te gaan leiden. ”

Azië

Ondertussen heeft Porsche Consulting in China zijn aanwezigheid uitgebreid met een nieuw kantoor in Beijing, dat opereert naast het kantoor in Shanghai. Jiawei Zhao, directeur van Porsche Consulting China, legt uit: “Sinds we zes jaar geleden de Chinese markt hebben betreden, hebben we duidelijk een sterk trackrecord neergezet – getuige de meer dan 30 multinationals en lokale bedrijven die we hebben bediend en de meer dan 300 projecten die we hebben mogen adviseren.” De directeur voegt verder toe: “De opening van het kantoor in Beijing versterkt onze aanwezigheid en groei in China verder, waardoor ons vertrouwen in en onze commitment aan de Chinese markt wordt verstevigd.”

Eberhard Weiblen, de CEO van Porsche Consulting, vult aan dat hij ervan overtuigd is, dat het bedrijf in Beijing impact kan maken. “Met diepgaande expertise in geavanceerde managementoplossingen, zoals slim transport, Industry 4.0 en digitale transformatie, is Porsche Consulting dusdanig gepositioneerd om lokale klanten te helpen leiders te worden binnen hun respectievelijke sector.”

Andere niet-Duitse kantoren van Porsche Consulting zijn gevestigd in Milaan, Atlanta, Belmont (VS) en São Paulo (Brazilië).