Mazars betrokken bij overnames in welzijn en detachering

12 februari 2020 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het M&A-team van Mazars was de afgelopen weken betrokken bij twee succesvolle overnames: die van vitaliteitsspecialist High Five Health Promotion door het Britse Westfield Health en die van detacheerder TechMatch door Continu Group.

High Five Health Promotion

High Five Health Promotion helpt bedrijven als Shell, Daimler, ABN Amro en de NAVO bij het vitaal houden van hun medewerkers, onder meer met de ontwikkeling van bedrijfsgyms, gezondheidsprogramma’s en workshops. Ook biedt het bedrijf medewerkers van klanten toegang tot een netwerk van meer dan 2.000 fitnesscentra, waaronder die van ketens als BasicFit. Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland, België en de UK. Nieuwe eigenaar Westfield Health is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk die tevens gezondheids- en welzijnsdiensten biedt aan particulieren en organisaties.

“Door zijn geschiedenis heen heeft Westfield Health een trackrecord van productinnovatie opgebouwd. Deze acquisitie vertegenwoordigt een voortzetting van onze diversificatie binnen de enerverende en belangrijke welzijnsmarkt”, stelt Westfield Health-CEO, Dave Capper. “Door de expertise van de twee bedrijven samen te voegen, kunnen we onze groei binnen deze branche versnellen, zowel in de Uk als internationaal, wat ons in staat stelt een gezond verschil te maken voor meer mensen.”

Vitaliteitsspecialist High Five overgenomen door Westfield Health

High Five-oprichter Paul Kienstra geeft aan dat hij het belangrijk vond een koper te vinden die de waarden en visie van High Five deelt: “Met Westfield Healths focus op wetenschappelijk onderbouwde, preventieve oplossingen en teruggeven aan de gemeenschap, was het duidelijk dat onze gedeelde filosofie en complementaire capaciteiten een goede combinatie vormen, waarbij we voortbouwen op het succes van beide bedrijven.”

Mazars Financial Advisory Services leverde tijdens het overnametraject een volledig spectrum aan adviesdiensten. Het bureau verzorgde M&A-advies (Aron de Jong), de waardering (Jasper Rodewijk, Jeroen van Dijk, Iris Boom, Lianne Koopman, Dion Wesselink), transactieondersteuning (Bas den Ouden, Jeroen Oster, Hiam Hayba) en belastingadvies (Eric Klein Hesseling, Thierry Boonstra, Fabien Tolhuis). Naast Mazars leverde ook PhiDelphi Corporate Finance (Joris Heerkens, Jules van Kuijk) M&A-advies. Juridische ondersteuning was afkomstig van Wijn & Stael (Humphrey Lakens, Abbas Ali Ali Hyder) en CMS.

TechMatch

De in 2004 opgerichte detacheerder TechMatch bedient vanuit kantoren in Breda, Eindhoven en Nijmegen ondernemingen in sectoren als werktuigbouwkunde, elektrotechniek, automotive, hightech en logistiek. Het afgelopen jaar draaide TechMatch met een kleine 200 externe medewerkers een omzet van €10,6 miljoen. Nieuwe eigenaar Continu opereert sinds 25 jaar als intermediair in de bouw en industrie. In 2019 zette Continu met 260 medewerkers zo’n 2.600 kandidaten aan het werk in Nederland, België en Duitsland.

Detacheerder TechMatch overgenomen door branchegenoot Continu

“Het samengaan met de Continu Group is een logische stap in de verdere professionalisering van TechMatch en geeft invullingen aan onze groeiambities om in 2020 een omzet van € 15 miljoen te kunnen realiseren”, aldus de verkopende aandeelhouders Wilco Crone en Jan van Vroenhoven. “De kwaliteit van onze dienstverlening staat daarbij altijd voorop. Zo krijgen we met deze stap toegang tot middelen en expertise die voorheen minder voorhanden waren. Dit stelt ons in staat onze opdrachtgevers en kandidaten nog beter van dienst te kunnen zijn. En daar gaat het uiteindelijk om: het maken van de juiste match.” 

Met de overname zet intermediair Continu – één van de bedrijven binnen House of HR – de volgende stap in de verwezenlijking van zijn buy-and-build strategie. In december 2018 nam het al Hardt over en in juni 2018 MTénV. “De overname van TechMatch betekent opnieuw een aanvulling en uitbreiding op diverse specialismes in de techniek. Samen met de medewerkers van TechMatch gaan wij een succes maken van dit nieuwe hoofdstuk en het klantportfolio fiks uitbreiden”, aldus Continu-CEO Seth Winterscheidt.

Mazars verzorgde tijdens de overname transactieondersteuning (Bas den Ouden, Niels Raaphorst, Christina Akker, Jeroen Oster, Hiam Hayba) en belastingadvies (Eric Klein Hesseling, Fabien Tolhuis, Thierry Boonstra). M&A-advies was afkomstig van Corporate Finance International (Roel ter Steeg, Ramon Schuitevoerder, Jaap Veerman). Naxicap partners was verantwoordelijk voor private equity-management. De juridische ondersteuning was afkomstig van Pellicaan Advocaten (Juriaan Maccow, Sanne de Graaff) en deBreij (Laura Overes, Pauline Hannema).