Laura Koekkoek en Mark van Ommen partner bij Zanders

11 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zanders heeft twee nieuwe Europese partners benoemd. Laura Koekkoek en Mark van Ommen zijn toegetreden tot de maatschap van het internationale treasury-, risk- en financekantoor.

Mark van Ommen staat aan het hoofd van het Britse kantoor van Zanders en ziet zich voor deze leidinggevende rol nu beloond met een partnerpromotie. Onder zijn aansturing is het Londense team gegroeid tot meer dan 25 consultants, die zich inzetten voor de finance- en treasuryafdelingen van grote large corporates, evenals voor financiële dienstverleners. 

Vers van de universiteit, sloot de Nederlander zich in 2005 aan bij Zanders. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot expert in treasurystrategie, organisatie, treasurytechnologie en cash management. Gedurende de afgelopen jaren leidde hij diverse treasury-transformatieprojecten in de UK en het Europese vasteland.

De Londense Zanders-vestiging opende de deuren in 2008. Drie jaar later verkaste Van Ommen naar de UK, samen met twee Zuid-Afrikaanse collega’s (Greg Ellis en David Power), waarmee het fundament werd gelegd voor de verdere groei van het Britse kantoor. “Het was een fantastische kans om mijn carrière vooruit te helpen”, kijkt hij bijna een decennium later terug op zijn overstap, waarbij hij toevoegt enorm blij te zijn dat Zanders in de tussenliggende jaren is uitgeroeid tot een “bekende naam” in het treasury-advieslandschap. 

Laura Koekkoek en Mark van Ommen - Zanders

Ondertussen is in de Bussumse thuisbasis Laura Koekkoek gepromoveerd van principal tot partner. Koekoek is een echte Zanders-veteraan: ze sloot zich 23 jaar geleden aan bij het kantoor – slechts drie jaar na de oprichting. Ze specialiseert zich in treasurytechnologie-selectie- en implementatieprojecten, waarbij ze klanten ondersteunt gedurende de gehele cyclus – van de projectvoorbereiding, blauwdruk, bouw en acceptatietests tot de uitrolvoorbereiding, livegang en nazorg.

Ze heeft succesvol leiding gegeven aan grote ERP (meestal SAP)-treasury-implementatieprojecten bij corporates als AkzoNobel, DSM, Heineken en Nuon, en bij financiële dienstverleners als ING. Recentelijk heeft Koekoek treasury-adviesdiensten verleend aan Japanse klanten – ze was een van de oprichtende medewerkers van Zanders’ kantoor in Tokio, dat in de tweede helft van 2019 van start ging.

Volgens managing partner Rob Naber illustreert de aanstelling van Koekkoek en Van Ommen de groeiplannen van Zanders. In gesprek met Consultancy.nl sprak hij onlangs de ambitie uit het bedrijf “binnen een jaartje of vijf weer te verdubbelen”. In toelichting op de twee partnerpromoties geeft hij aan dat “Laura en Mark een belangrijke rol zullen spelen in het realiseren van deze doelstelling”. 

De promoties brengen het totale aantal partners binnen Zanders op negen. Samen geven zij leiding aan een team van zo’n 200 consultants in Nederland, de UK, Zwitserland, België, Zweden, de VS en Japan.