Zanders doneert €25.000 aan vijf goede doelen

07 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zanders heeft ter ere van het 25-jarig jubileum een bedrag van €25.000 gedoneerd aan vijf goede doelen.

Vorig jaar markeerde een bijzonder jaar voor Zanders. Het bureau uit Bussum vierde zijn 25-jarige jubileum. In 1994 zag Zanders het levenslicht, toen het werd opgericht door Chris Zanders en Rob Naber, die daarvoor als bankier werkten op  de treasury en quantitative risk management-afdeling van ABN Amro.

Sinds de oprichting is Zanders uitgegroeid tot een van de vooraanstaande spelers binnen het nichesegment van finance, risk en treasury. Het adviesbureau levert advies aan uiteenlopende internationale klanten, zoals corporates, financiële instellingen, publieke sector- en non-profitorganisaties. Het bedrijf telt zo’n 200 consultants, die werkzaam zijn vanuit kantoren in Bussum, Londen, Antwerpen, Zürich, Stockholm, New York en Tokio.

Zanders doneert €25.000 aan vijf goede doelen

Klanten kiezen een goed doel

In lijn met het maatschappelijk verantwoord ondernemen-beleid en in navolging van het 25-jarig bestaan, heeft het negenkoppig partnerteam van Zanders besloten een goed doel financieel te ondersteunen. In plaats van de eigen werknemers te laten beslissen welk initiatief ondersteund zou moeten worden, besloot Zanders die vraag neer te leggen bij zijn klanten: “We verrasten onze klanten met de vraag aan welk doel zij vonden wij dat wij moesten doneren”.

De klantenkring van Zanders kreeg vijf keuzes voorgeschoteld: 1) The Ocean Cleanup, een ngo die strijd tegen plastic afval; 2) Make-a-Wish International, een goede doelen-organisatie die zich inzet voor ernstig zieke kinderen; 3) Alzheimer Nederland, een stichting die zich inzet voor mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie; 4) Crisis.org, een liefdadigheidsinstelling voor daklozen; en 5) Fundacion Madre Rita, een stichting die zich inzet voor het welzijn van kinderen.

Een bedrag van €25.000 is verdeeld onder deze vijf goede doelen. De meeste stemmen van klanten gingen uiteindelijk naar The Ocean Cleanup, een non-profit stichting die als doel heeft om plastic afval uit rivieren en oceanen op te ruimen. Het bedrijf is 2013 opgericht door de toen 19-jarige Nederlander Boyan Slat.