AdoptIDee breidt uit naar twee nieuwe steden

07 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AdoptIDee, een initiatief van PNO Consultants om innovatieve ideeën van kinderen en bedrijven bij elkaar te brengen, vindt naast Groningen dit jaar ook plaats in Haaksbergen en Leeuwarden. 

AdoptIdee werd bedacht door Wouter van Dijk van PNO Consultants en verbindt onderwijs, bedrijven en overheden. Het event draagt op een speelse wijze bij aan werknemers van de toekomst en de dynamisering van onderwijs. “Door kinderen uit groep 6, 7 en 8 te laten nadenken over technologische businessuitdagingen komen ze al in een vroeg stadium in contact met IT, innovatie en daaraan gerelateerde werkgebieden, terwijl ondernemers creatieve oplossingen krijgen aangereikt”, aldus een woordvoerder van PNO. 

Niet alleen leerlingen en ondernemers, maar ook leerkrachten die deelnemen aan AdoptIDee raken geïnspireerd door het initiatief, dat van grote meerwaarde is, aangezien docenten voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor de kwaliteitsverbetering van onderwijs, legt de persvoorlichter van het adviesbureau uit: “De wisselwerking tussen leerlingen, docenten en ondernemers was voor PNO, zelf innovator en dienstverlener van innoverende sectoren, de reden om twee jaar terug met AdoptIDee te starten in Groningen.” 

AdoptIDee breidt uit naar twee nieuwe steden

Aan de laatste editie in Groningen namen onder meer de leerlingen van de plaatselijke Joseph Haydnschool deel. Zij adviseerden toen professionals van verschillende organisaties, zoals IBM, Game Bakery, Heusinkveld Engineering, Indietopia, Wild Sea, Stark Learning, Embrace, Indietopia, Bossers & Cnossen en Mundu. Voor de aankomende Groningse editie van het AdoptIDee-event – dat plaatsvindt in de lente van 2020 – hebben zich inmiddels al achttien bedrijven aangemeld, laat PNO op zijn website weten.

Naast Groningen nu ook Leeuwarden en Haaksbergen

Door de vele positieve reacties op de edities van AdoptIDee in Groningen, besloot PNO enige tijd geleden te gaan kijken of het initiatief ook in andere steden kon worden opgezet. Onlangs maakte het adviesbureau bekend dat AdoptIDee van 23 april tot en met 5 juni ook in Leeuwarden zal worden georganiseerd. De jaaraftrap van het event vindt echter plaats in het Twentse Haaksbergen. Hier zullen ruim 200 leerlingen (van drie basisscholen) en acht bedrijven tussen 3 maart en 21 april gaan bijdragen aan het succes van AdoptIdee.

Sponsoren

Naast PNO Consultants ondersteunen vele organisaties uit de private en de publieke sector de verschillende lokale edities van AdoptIdee. Denk bij private ondernemingen vooral aan de hierboven genoemde deelnemende bedrijven en bij publieke organisaties onder meer aan de provincie en gemeente Groningen, de gemeente Haaksbergen en aan Stichting Kubusschool, een platform dat zich inzet om onderwijs op het gebied van wetenschap en techniek op basisscholen te stimuleren.