Onderwijsbureau B&T plant voor elke opdracht een boom

31 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

B&T, een adviesbureau voor het onderwijsdomein, heeft zich als (bedrijfsbos)partner verbonden aan Trees for All. Met de stap onderstreept het bureau, dat graag iets terugdoet voor de maatschappij, zijn duurzame karakter.

Trees for All investeert al twintig jaar in de toekomst en leefbaarheid van de aarde door wereldwijd bossen te planten en te herstellen. Dankzij donateurs heeft de organisatie al miljoenen bomen geplant in Nederland en het buitenland.

Met het planten van bomen wil Trees for All de wereldwijde ontbossing stoppen. Het kappen van bossen voor landbouw en productie zorgt ervoor dat er jaarlijks netto tien miljard bomen verdwijnen. Als er voor iedere wereldburger elk jaar twee bomen worden geplant, zal niet alleen het jaarlijkse nettoverlies van bomen gestopt kunnen worden, maar kan het proces zelfs omgekeerd worden. Zo kunnen volgende generaties kunnen leven op een groene en gezonde aarde.

Onderwijsbureau B&T plant voor elke opdracht een boom

Bedrijfsbospartner

In het kader van de ondersteuning van Trees for All, zal bij iedere aan B&T gegunde adviesopdracht een boom geplant gaan worden. Op die manier draagt het adviesbureau bij aan het tegengaan van klimaatverandering en de wereldwijde ontbossing. De overeenkomst met Trees for All is afgesloten voor een periode van twee jaar. In zijn offertes aan opdrachtgevers zal B&T hen vragen hun voorbeeld te volgen. 

Gevraagd naar de motivatie voor het partnership, laat B&T weten: “Onze adviseurs proberen samen met onze opdrachtgevers het onderwijs in Nederland te verbeteren. We willen echter ook graag buiten onze eigen sector van betekenis zijn, voor de maatschappij als geheel. Daarom zetten we nu de eerste stappen voor een verduurzaming van onze bedrijfsvoering.”

Het adviesbureau besluit: “Met de samenwerking met Trees for All en het planten van de bomen zetten we ons in voor een beter klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit en armoedebestrijding in de wereld.”