'Contract in a Day': in één dag een baan bij Deloitte

29 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Elk jaar organiseert Deloitte verschillende ‘Contract in a Day’-evenementen. Naast dat kandidaten tijdens zo’n event inzicht krijgen in hoe het is om te werken bij het adviesbureau, doorlopen ze op die ene dag alle sollicitatierondes. Aan het einde van de dag lopen enkele young professionals de deur uit met een baan bij Deloitte.

Hannah Foaden, Consultant binnen het Business Process Transformation-team van Deloitte, deed mee aan een eerdere editie van het Contract in a Day-event. Ze laten weten dat het de ideale manier is voor young professionals om in contact te komen met een potentiële werkgever: “Het was een intensieve dag, maar ik vond het erg prettig dat het recruitmentproces zo wel verkort werd. Natuurlijk is het al helemaal fijn als je aan het einde van de dag naar huis gaat met een contract.”

Naast de formelere onderdelen is er tijdens de dag tussen de gesprekken door volop tijd om Deloitte, zijn dienstverlening en de mensen achter het bedrijf te leren kennen. “Er was tijdens de selectiedag genoeg tijd om de Deloitte-consultants wat persoonlijker en informeler te spreken. Dit gaf ook veel inzicht in de werkzaamheden en in het Business Process Transformation-team”, zegt Foaden, die toevoegt dat ze, zelfs al zou ze na de dag niet met een contract zijn beloond, hoe dan ook positief zou terugkijken op het evenement. 

Hannah Foaden, Business Analyst bij Deloitte

Wat haar vooral opviel tijdens het event was de hoeveelheid tijd die de professionals van Deloitte namen om kandidaten van persoonlijke feedback te voorzien. “Na elke ronde werd eerlijk en constructief feedback gegeven, wat ik vervolgens weer kon toepassen tijdens het sollicitatieproces”, legt Foaden uit. 

Terugkijkend op haar eerste vijf maanden, concludeert Foaden dat de sfeer tijdens het Contract in a Day-event overeenstemt met de bedrijfscultuur van het adviesbureau: “Deloitte legt een sterke nadruk op persoonlijke ontwikkeling en dus op feedback. Iedere opdracht en klant is anders, wat veel ruimte biedt om te leren. En ‘learn and share’ staat centraal: mensen zijn enorm behulpzaam. Er is altijd wel iemand te vinden met kennis over een bepaald onderwerp of ervaring vanuit een project, waar jij dan weer uit kan putten voor je eigen projecten en deliverables.”

Gevraagd naar waarom ze Deloitte als werkgever heeft gekozen, wijst Foaden op de grote diversiteit en complexiteit van de opdrachten die het bedrijf haar biedt: “Nu ik dit zelf first hand meemaak, kan ik dit nog meer bevestigen.”

“Ik heb de dag echt als een ‘kijkje in de keuken’ bij Deloitte ervaren, en in veel mindere mate als puur een sollicitatiedag.”

Deloitte Consulting is met meer dan duizend professionals in Nederland het grootste advieskantoor van ons land. De dienstverlening van het bedrijf is zeer divers: zo ondersteunen professionals van Deloitte klanten op het gebied van strategy, operations, finance, human capital, supply chain, digital, technology en M&A.

Tips voor studenten

Foaden laat weten enkele tips te hebben voor studenten die overwegen zich in te schrijven voor Contract in a Day: “Onderschat de sollicitatiegesprekken niet. Zorg dat je van tevoren met mensen kan oefenen – zowel het persoonlijke gedeelte als de case – die niet bang zijn om hun mening te geven. Dat heb ik ook gedaan en op die manier begreep ik beter van mezelf wat mijn sterke punten waren en wat ik nog kon verbeteren en daarnaast leerde ik – door te oefenen – hoe ik mezelf beter kon uitdrukken.”

Op 6 maart 2020 vindt het volgende Contract in a Day-event plaats. Tijdens deze dag komen young professionals in aanmerking voor een baan binnen de Business Process Transformation-afdeling van Deloitte.