Mark Goderie partner bij Baker Tilly Corporate Finance

28 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tien jaar na zich bij het kantoor te hebben aangesloten, is Mark Goderie nu benoemd tot Partner Corporate Finance binnen Baker Tilly.

De 45-jarige Mark Goderie startte in 2010 bij het accountants- en advieskantoor, na vijf jaar te hebben gewerkt voor branchegenoot ESJ Corporate Finance, een boutique M&A-adviseur die actief is vanuit zes kantoren in ons land. Daarvoor werkte hij zo’n zeven jaar in de Audit en Corporate Finance-praktijken van Big Four-kantoor KPMG, waar hij zijn loopbaan startte in 1998.

Ervaren M&A-adviseur

Gedurende zijn loopbaan is Goderie betrokken geweest bij tientallen transacties voor midden- en kleinbedrijven, familiebedrijven, not for profit-organisaties en private equity-partijen. Hij adviseert bij strategische financiële vraagstukken, acquisitie- en verkooptrajecten, due diligence-onderzoeken, bedrijfswaarderingen, bedrijfsoverdrachten en (her)financieringsvraagstukken.

Mark Goderie partner bij Baker Tilly Corporate Finance

Goderie, die zelf zijn wortels heeft in Brabant, richt zich binnen het kantoor op opdrachtgevers in het zuiden van het land. Verder is hij bij Baker Tilly in Nederland verantwoordelijk voor de Transaction Support-praktijk (onderdeel van Corporate Finance). Baker Tilly Corporate Finance wordt geleid door de in Amsterdam gevestigde Lorijn van Leersum. Hij is sinds 2005 werkzaam bij het advieskantoor (destijds Baker Tilly Berk) en is sinds 2013 partner.

Over wat hem persoonlijk trekt aan M&A-advies, zegt Goderie: “Mijn drijfveer is om ondernemers, in een ondernemersklimaat waar ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, te helpen maximale waarde te creëren (op de middel/lange termijn) in hun specifieke situatie. Dat vraagt om financieel strategisch advies en een grote mate van betrokkenheid.”

Versterking mkb-dienstverlening

Goderie is de vijfde nieuwe partner voor Baker Tilly in een paar maanden tijd. In september 2019 traden John Drost, Benno Maassen, Gilbert den Brok en Mohamed Ameziane toe tot de maatschap. Marcel Huisman, bestuursvoorzitter van Baker Tilly, zegt in een reactie op de promotie van Goderie: “Met het benoemen van Mark als partner onderstrepen we de potentie van onze M&A-dienstverlening voor het mkb.”

Voorafgaande/gedurende zijn professionele carrière studeerde Mark Goderie af als registeraccountant en volgde hij opleidingen aan de Nyenrode Business School (Accountancy) en aan de Rijksuniversiteit Groningen/Duisenberg School of Finance (Master M&A en Business Valuation).

Alle transacties en projecten van Baker Tilly Corporate Finance, die eerder zijn uitgelicht op Consultancy.nl, zijn op deze pagina te vinden.