Jean-Marc Ollagnier nieuwe CEO van Accenture in Europa

23 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft de Fransman Jean-Marc Ollagnier per 1 maart benoemd tot CEO van zijn Europese divisie. 

Ollagnier is binnen Accenture inmiddels een veteraan. In 1986 trad hij in dienst bij het adviesbedrijf (dat destijds door het leven ging als Andersen Consulting). Elf jaar later werd Ollagnier benoemd tot partner, waarna hij een reeks leidinggevende topfuncties bekleedde. 

Als CEO van Europa houdt Ollagnier toezicht op een van de grootste bedrijfsonderdelen van Accenture. Hij neemt de verantwoordelijkheid op zich voor alle Europese activiteiten, inclusief sales, bedrijfsontwikkeling en projectlevering voor de praktijken Strategy & Consulting, Interactive, Technology en Operations. Ook draagt hij zorg voor de interne bedrijfsvoering.

Daarnaast leidt Ollagnier het managementteam dat onder meer bestaat uit Olly Benzecry (CEO van Accenture UK en Ierland), Olivier Girard (CEO van Accenture Frankrijk en Benelux), Frank Riemensperger (CEO van Accenture Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Rusland) en Fabio Benasso (CEO van Accenture Italië, Midden-Europa en Griekenland). Accenture Nederland wordt geleid door Irine Gaasbeek. 

Jean-Marc Ollagnier nieuwe CEO van Accenture in Europa

Wereldwijd zal Ollagnier nauw samenwerken met de andere continentale leiders van Accenture, zoals Jimmy Etheredge (CEO van Noord-Amerika), Fabio Vacirca (CEO van Asia-Pacific en Midden-Oosten), Wei Zhu (CEO van Greater China), Atsushi Egawa (CEO van Japan) en Leonardo Framil (CEO van Latijns-Amerika) en Gianfranco Casati (CEO van Growth Markets). 

Ollagnier is nu nog Group Chief Executive van de Resources-unit van Accenture, die klanten bedient op het gebied van chemie, energie, natuurlijke hulpbronnen en utilities. Voordat hij in maart 2011 startte met deze functie, was hij verantwoordelijk voor de Resources-unit die zich richt op Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Eerder in zijn Accenture-carrière was Ollagnier Global Managing Director van de Financial Services Solutions-praktijk, die verantwoordelijk is voor op activa gebaseerde oplossingen voor verzekeraars en banken. Ook was hij verantwoordelijk voor de strategische alliantie van de Financial Services-praktijk met SAP. Daarnaast leidde Ollagnier tijdens zijn loopbaan de regionale divisies van Frankrijk en de Benelux. 

De nieuwe CEO van Accenture Europa blijft lid van het Global Management Committee van het consultancykantoor, dat vanaf maart dit jaar 39 leden telt, waarvan er vijftien rechtstreekse rapporten aan Julie Sweet, die sinds september 2019 de Global CEO van Accenture is.