Zilveren Kruis kiest Accenture Interactive voor digital marketing

31 januari 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft Accenture Interactive gekozen als nieuwe partner voor zijn digital marketing-activiteiten.

Met 3,4 miljoen verzekerden (2018) is Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea Groep, een van ’s lands grootste zorgverzekeraars. Tot aan de gesloten overeenkomst met Accenture Interactive, werkte Zilveren kruis voor zijn verschillende online kanalen samen met verschillende bureaus.

Vanuit de doelstelling om de externe inhuur voor marketing te consolideren, in lijn met de wens om een geïntegreerde strategie en aanpak te volgen, werd vorig jaar een pitch uitgeschreven. Diverse bekende marketingbureaus schreven zich in voor het request for proposal-proces, waarbij Storm Digital (onderdeel van Accenture Interactive) de meeste indruk wist te maken.

Zilveren Kruis kiest Accenture Interactive voor digital marketing

Viktor van der Wijk, managing director bij Storm Digital, toont zich verheugd met het winnen van de uitgeschreven opdracht. “Zilveren Kruis heeft een prachtige ambitie voor synergie en online groei. We zijn er trots op dat wij een bijdrage mogen leveren aan het verder uitbouwen van de online zichtbaarheid van dit mooie merk.” 

Als onderdeel van het contract – financiële details zijn niet bekendgemaakt – zal Accenture Interactive een breed spectrum aan marketingdiensten uitvoeren voor de zorgverzekeraar, waaronder digital media-strategie, planning, campagnemanagement en activatie. Harmen van den Heuvel, Lead Digital Marketing bij Zilveren Kruis, zegt over de samenwerking: “Wij helpen onze klanten hun weg te vinden in de zorgwereld. Storm Digital gaat ons helpen met die ‘always on’-strategie voor alle digitale kanalen.”

Een paar maanden terug koos Zilveren Kruis voor Dawn als zijn nieuwe merkadviseur. David Snellenberg van Dawn geeft aan: “Al een half jaar zijn we met elkaar onderweg om de basis te leggen voor een merkstrategie en een bijbehorende positionering. Ik geloof dat Zilveren Kruis een waardevolle rol kan spelen in Nederland en ik ben trots dat Dawn hierin van betekenis kan zijn.”