Na Mobgen koopt Accenture Interactive Storm Digital

19 maart 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft zijn positie in het Nederlandse digital marketing-landschap versterkt met de overname van Storm Digital. Zo’n 90 professionals worden toegevoegd aan de interactieve-praktijk van Accenture. “Met deze combinatie hebben we alles in huis wat een chief marketing officer nodig heeft om goede merkervaringen te bouwen”, aldus Ron Vrijmoet van Accenture Interactive.

De overname maakt deel uit van Accenture’s wereldwijde strategie, waarin het kantoor zijn inspanningen binnen marketing en advertising intensiveert. Deel hiervan is een agressieve M&A-strategie – met alleen al de afgelopen jaren meer dan twintig afgeronde deals. Als gevolg hiervan is Accenture Interactive, volgens het Amerikaanse magazine AdAge, inmiddels ’s werelds grootste digital marketing agency, op basis van omzet ($6,5 miljard). Voorbeelden van grote overnames die het advieskantoor de afgelopen periode in Europa heeft afgerond zijn Fjord en Karamara in de UK, SinnerSchrader en Kolle Rebbe in Duitsland en Kaplan in Scandinavië.

In Nederland nam Accenture in 2016 Mobgen over, om via diens platform de groei van Accenture Interactive in ons land te versnellen. Nu, maanden nadat Accenture zijn bod op het Nederlandse MediaMonks (650 werknemers wereldwijd) zag afketsen, heeft Accenture Storm Digital overgenomen.

Storm Digital

Opgericht in 2006 voorziet Storm Digital klanten als ABN AMRO, Exact, Rituals, KLM en Transavia van een breed spectrum aan digitale marketingdiensten, waaronder het ontwerpen en lanceren van marketingcampagnes, datagedreven consumentenanalyses, media buying en online branding en zichtbaarheid. Het dienstenaanbod van Storm Digital is volgens Ron Vrijmoet, die in Nederland leidinggeeft aan Accenture Interactive, complementair aan Accenture’s bestaande portfolio, en stelt het advieskantoor in staat om end-to-end dienstverlening te bieden.

Na Mobgen koopt Accenture Interactive Storm Digital

“Onze diensten transformeren de ervaringen van onze klanten door middel van strategische, technologische, analytische en creatieve diensten binnen het marketingdomein”, legt Vrijmoet uit. De toevoeging van Storm Digital geeft Accenture nu ook meer grip binnen de snel groeiende markt voor programmatische diensten. In de huidige markt waarin online media-uitgaven explosief groeien, zijn adverteerders naarstig op zoek naar manieren om de effectiviteit van hun advertentie-uitgaven beter te begrijpen en tegelijkertijd meer controle te krijgen over de media supply chain. 

Onlangs lanceerde het advieskantoor zijn Accenture Interactive Programmatic Services-praktijk, waarmee het klanten helpt met dergelijke vraagstukken. In dat kader zal Storm Digital een belangrijke rol spelen voor de verdere uitbreiding van de praktijk in de Benelux en Europa. In lijn met die ambitie zette Accenture in december van vorig jaar reeds een grote stap door het Amerikaanse digital mediabedrijf Adaptly (150 werknemers) aan de gelederen toe te voegen.

Lokale aanwezigheid, schaalbaarheid en expertise

“Met de toevoeging van Storm Digital kunnen we sneller en beter handelen in termen van lokale aanwezigheid, schaalbaarheid en expertise, en bijdragen aan sterke resultaten voor onze klanten”, aldus Anatoly Roytman, Managing Director van Accenture Interactive Europa, Afrika en Latijns-Amerika. 

De integratie van Storm Digital betekent dat circa 90 professionals en twee kantoren in Groningen en Amsterdam zullen worden samengevoegd met Accenture Interactive. Twee van Storm Digitals oprichters – Jasper Dijkstra en Viktor van der Wijk – zullen binnen de interactieve praktijk van Accenture bestuurlijke rollen gaan vervullen. De twee overige oprichters, Sander Prinsen en Haico Pols, hebben ook al hun aandelen verkocht – zij zijn echter niet langer actief voor de digital marketing agency. 

Voor Storm Digital betekent de krachtenbundeling dat het bureau nu grotere en meer complexe projecten zal kunnen uitvoeren. “Storm Digital heeft nu een heel goede groei”, geeft Van der Wijk aan. “Maar nu zitten we in een fase waarin, als je wilt doorstoten, je ook bijvoorbeeld creatie en design nodig hebt. Dat kun je ook zelf in huis halen, maar dat duurt langer. We willen ook groeien in het buitenland en hebben daar lang tegenaan gehikt. Samen met Accenture kan dat.”