Vier consultants starten in HR Transformation-tak van EY

06 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De People Advisory Services-afdeling van EY heeft zich per 1 januari 2020 versterkt met vier nieuwe consultants. Naast de twee zeer ervaren human resources transformatie-adviseurs Jan Brouwer en Ronald van den Berg, betreft het de jonge adviseurs Peter Esseling en Charlotte van der Ven.

Jan Brouwer heeft jarenlange expertise op het gebied Digital HR en het begeleiden van organisaties in hun HR-transformaties. Sinds 2001 was Brouwer verantwoordelijk voor de HR-dienstverlening binnen Capgemini Consulting (tegenwoordig Capgemini Invent), in zijn laatste rol als Senior Vice President HR Transformation.

Met zijn team ondersteunde hij organisaties bij het opnieuw vormgeven van de HR-discipline, waarbij met name aandacht was voor de invloed die digitalisering heeft op de HR-functie. Zelf heeft hij leidinggegeven aan diverse grootschalige implementaties van PeopleSoft HR- en SAP HR-omgevingen.

Vier consultants starten in HR Transformation tak van EY

Brouwer keert terug nu terug naar het oude nest. Na het afronden van zijn studie in Tilburg trad hij in dienst bij Moret Advies, de adviespraktijk van accountantskantoor Moret & Limperg, een juridische voorloper van EY Nederland. In mei 1999 werd de naam Moret uit Ernst & Young geschrapt, en sinds de zomer van 2013 opereert het Big Four-kantoor als EY.

Ook de zeer ervaren Ronald van den Berg maakt de overstap vanuit Capgemini Invent. Hij werkte de afgelopen 25 jaar voor het adviesbureau, vooral op het vlak van HR-transformatie. In zijn laatste rol als Director Digital HR was Van den Berg verantwoordelijk voor de Digital HR-dienstverlening. Hij heeft brede kennis van HCM-systemen als Workday, SuccessFactors, Oracle, AFAS, ADP, PeopleSoft en SAP.

In het kielzog van Brouwer en Van den Berg zijn ook Peter Esseling en Charlotte van der Ven in het HR Transformation-team van EY People Advisory Services gestart. Beiden hebben bij hun vorige werkgever Cagemini Invent meerdere organisaties ondersteund bij HR-procesoptimalisaties en HR IT-systemen.

In september vorig jaar hebben ook Erik Koningen, Roel Rutgers en Liesbeth Dijkgraaf de overstap gemaakt van Capgemini Invent naar de human capital-adviestak van EY.

EY Advisory groeit hard in ons land. De praktijk draait een omzet van zo’n €150 miljoen, circa €50 miljoen meer dan vier jaar geleden. EY People Advisory Services richt zich op vier hoofddisciplines binnen human resources: talent, beloning, people prestaties en systemen.