Zorgflexbedrijf LES uit Ermelo overgenomen door branchegenoot

17 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorgflexbedrijf LES uit Ermelo is overgenomen door branchegenoot Zorg & Welzijn Groep.

Zorg & Welzijn Groep is een bemiddelaar van zelfstandige zorg- en welzijnsprofessionals. De overname van LES geeft het bedrijf toegang tot een bestand van zo’n 100 flexwerkers en zzp’ers actief binnen de zorgsector. LES is gespecialiseerd in de segmenten geestelijke gezondheidszorg (GGZ), verstandelijke gehandicaptenzorg (VGZ), ouderenzorg, jeugdzorg, thuiszorg en woonzorg.

Goede reputatie in de markt

In een reactie op de overname, laat managing director van Zorg & Welzijn Groep Paul dos Reis, weten: “Ik kende LES als partij met een goede reputatie in deze markt. Hun DNA is uniek, om dat eigen te kunnen maken en vanuit hier de doorontwikkeling te kunnen realiseren is een goede kans voor ons. Ik kijk ernaar uit om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen bedienen.”

Zorgflexbedrijf LES uit Ermelo overgenomen door branchegenoot

Als onderdeel van de transactie zullen de oprichters van LES, Lesley Vogelenzang en Diana Diebels, afscheid nemen van de organisatie. Vogelenzang: “Na 20 jaar bouwen is het tijd voor een volgende fase in ons leven. We hebben bewust besloten de onderneming te verkopen en het rustiger aan te gaan doen. We zijn erg tevreden met het resultaat en kunnen ons nu richten op wat de toekomst ons biedt.” De directie van het gecombineerde bedrijf bestaat nu uit Paul dos Reis, Erwin Berkhof (financieel directeur) en Sebastiaan d’Anjou (manager business development).

Begeleiding Marktlink

De deal werd begeleid door overnameadviseur Marktlink, die het afgelopen jaar verschillende uitzend- en detacheringsbureaus in de zorg heeft geholpen bij hun fusies of overnames. Jeffrey Scholtens, manager bij Marktlink, stelt dat er veel consolidatie is in de markt.

“In de zorgmarkt is er, mede door de toenemende vergrijzing, sprake van een groot tekort aan zorgpersoneel. Het grootste struikelblok van bedrijven is het vinden van goede flexwerkers. Om kansen te benutten zoeken verschillende bedrijven aansluiting bij strategische partijen, al dan niet in samenwerking met een investeerder. Deze trend zal zich de komende jaren naar verwachting verder doorzetten.”

Over de begeleiding van LES zegt hij: “Er was veel interesse vanuit de markt, zowel vanuit investeerders als vanuit strategen zijn er biedingen ontvangen.”