Elise Kesselaar en Thomas Rep over werken bij Improven

23 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Elise Kesselaar en Thomas Rep zetten zich inmiddels al enige tijd als trainee in voor Improven. De twee young professionals vertellen over hun ervaringen bij het bureau. 

Dit jaar rondde Elise Kesselaar aan de VU Amsterdam de masteropleiding Strategy & Organization af, waarna ze startte aan het Young Improven-programma, het traineeship van het adviesbureau uit Utrecht. “Binnen het programma kan ik mezelf met twintig andere jonge stuiterballen het adviesvak eigen maken”, vertelt Kesselaar. “Bij Improven ervaar ik de vrijheid dingen te doen die ik zelf belangrijk vind. Zo heb ik laatst voor een schoolklas met leerlingen een presentatie gehouden over consultancy om ze te inspireren voor hun eigen toekomst.” 

Inmiddels heeft Kesselaar al verschillende opdrachten voor klanten van Improven afgerond. Ze herinnert zich haar eerste project nog goed: “Die opdracht was bij een zorgorganisatie. Daar heb ik de klant geholpen zijn HR-processen in kaart te brengen en verbeteringen op dit gebied te realiseren.” Momenteel is Kesselaar in de weer bij een klant in Den Haag: “Ik zet me nu in voor een organisatie voor subsidieregelingen. Op deze manier leer ik in de praktijk hoe de subsidiestromen in Nederland werken. Erg leerzaam dus!” 

Elise Kesselaar en Thomas Rep over werken bij Improven

Eind 2018 – met een masterdiploma International Management op zak (Nyenrode Business University) – begon Thomas Rep aan het Young Improven-programma. Rep legt uit waarom blij is met zijn keuze voor Improven: “Wat dit bedrijf zo bijzonder maakt is dat het een super leuke club is die zich echt bekommert om zijn consultants en hun ontwikkeling. Zo kan ik op elk moment sparren met mijn manager en coach en leunen op de rijke kennis en ervaring die op de werkvloer van Improven aanwezig is.”

Rep prijst het opleidingstraject van Improven vanwege zijn diverse karakter: “Tijdens het programma komen uiteenlopende zaken aan bod: van strategiesessies met Lego tot lean black belt-trainingen. Het zit er allemaal in. Maar aanpoten, dat is het beslist wel. Tegelijkertijd leer ik tijdens het programma de Improven-methodieken en creëer daarmee mijn eigen consultancyaanpak. Deze heb ik inmiddels al kunnen toepassen als global HR reporting-specialist bij een bedrijf in verf- en coatings. Binnenkort start ik met een opdracht bij een bank. Er is dus genoeg afwisseling.” 

Young Improven

Het Young Improven programma werd in 2017 in het leven geroepen om jonge, talentvolle teamleden op te leiden. Het traject, dat twee jaar duurt, leert trainees “de kneepjes van het vak van consultant eigen te maken”, aldus Improven. Daartoe worden deelnemers op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk gebied begeleid door ervaren consultants van het adviesbureau.

Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor meer informatie.