Drie jonge talenten van Improven over hun traineeship en opdrachten

06 september 2018 Consultancy.nl

Begin dit jaar lanceerde financieel adviesbureau Improven een traineeship programma: Young Improven. Negen maanden verder draait het programma voor jonge consultants in de dop op volle toeren. “Onze jonge talenten werken in diverse organisaties – voor publieke en private opdrachtgevers, in diverse rollen en op diverse locaties, waarbij ze samen met de klant en collega’s tot creatieve en werkbare oplossingen komen”, aldus Masha Hennequin, Director bij het bureau.

Een van de jonge talenten is Jorian Schol, die momenteel, met een team van Improven consultants, actief is als PMO-er in een verbeterprogramma bij een grote ouderenzorginstelling. “Een uitdagende opdracht”, aldus Schol. Over zijn rol zegt hij: “Als PMO-er ondersteun ik de projectleider en programmamanager dagelijks door het bewaken van de projectplanning, het maken van voortgangrapportages en het in kaart brengen van de risico’s, issues, acties en beslissingen. Het is balanceren.” 

De leercurve die hij ervaart tijdens zijn opdracht omschrijft hij als steil: “Het tempo ligt hoog, de verwachting ligt hoog dus het is flink aanpoten.” Aangezien hij op project in een team met Improven collega’s zit, krijgt hij alle kans zich te ontwikkelen. “Enerzijds wil ik me voortdurend bewijzen om het niveau van de senior consultants bij te benen. Aan de andere kant wil ik nog veel vragen stellen, feedback ontvangen en groeien. Ik spar dan ook regelmatig met m’n manager over mijn groeiproces.” 

“Het opzetten van een projectstructuur en toepassen van de pragmatische projectmanagementmethodiek van Improven bevalt mij uitstekend. Zó goed zelfs dat ik de komende maanden de werknemers van de zorginstelling mag trainen in deze methodiek, samen met Maarten van Weeghel (de ‘Improven projectmanager’ bij de klant).” Drie jonge talenten van Improven over hun traineeship en opdrachtenJoeri Visser sloot zich in mei dit jaar aan bij het traineeprogramma van het consultancykantoor. Hij kon bijna direct aan de slag op een mooie opdracht bij Heineken. Hij heeft binnen een implementatie- en optimalisatieproject een ondersteunende rol op het gebied van procesinrichting. “Dagelijks houd ik me bezig met het ontwerpen van processen, het maken van procesbeschrijvingen en het beheren van projectdocumenten. Ik werk voor het eerst mee aan een project als onderdeel van een projectteam. We organiseren workshops en komen tot mooie inzichten en ideeën.” 

Ondanks dat de jonge adviseur omringd wordt door veel meer ervaren collega’s, voelt hij zich volop gewaardeerd. “Vanaf het begin hebben mijn collega’s me enorm betrokken en het gevoel gegeven dat ik een volwaardig onderdeel van het team ben. Daarbij komt dat ik er niet alleen voor sta. Ook mijn manager Guido Anninga is bij het project betrokken. Ideaal, omdat ik direct feedback krijg en dit kan toepassen.”

Martijn Bronder werkt sinds enkele weken in een jong en verfrissend team bij DUS-i, een organisatie die subsidieregelingen uitvoert. De uitdaging die er ligt betreft het in korte tijd behandelen en beoordelen van bijna 8.000 subsidieaanvragen. Aan Bronder en het team de taak al deze aanvragen te controleren op volledigheid en juistheid en nadien de subsidieaanvraag af te wijzen of toe te kennen.

“Nog maar net begonnen en al een goed gevoel bij de organisatie, de sfeer en het team. Een open sfeer met hardwerkende en vriendelijke collega’s. Als junior subsidie consultant houd ik mij voornamelijk bezig met beheersmatige werkzaamheden. Dit betekent dat ik met beide benen in de modder sta, snel kan werken en structuur kan aanbrengen. Doordat ik zelf meedraai in de operatie, zie ik en hoor ik veel en ontdek ik ook waar ruimte is voor procesoptimalisatie. Dit biedt mij de gelegenheid om tegelijkertijd als consultant bij te dragen aan de ontwikkeling en verbetering van de organisatie.”

Voor meer informatie over het Young Improven traineeship, bekijk de vacature in het bedrijfsprofiel.

Nieuws

×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly Berk BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Corporate Finance Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting flowresulting Front Consulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo innogy Consulting INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company KplusV KPMG Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Scenter Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup Young Advisory Group Zestgroup

Meer nieuws over