Zorginstelling besteedt IT-infrastructuur uit aan Conclusion

25 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

KleinGeluk, een Apeldoornse zorginstelling voor ouderen, heeft haar IT-infrastructuur uitbesteed aan zakelijk dienstverlener Conclusion.

De scope van de outsourcingovereenkomst betreft de volledige IT-infrastructuur van KleinGeluk, waaronder netwerkdiensten, cloud hosting van IT-applicaties (Microsoft Azure) en werkplekbeheer.

Voor de zorginstelling, brengt het outsourcen van deze onderdelen diverse voordelen met zich mee. Allereerst wordt KleinGeluk hiermee volledig ontzorgd, waardoor de instelling zich volledig kan richten op zijn kernactiviteiten: het leveren van zorg aan ouderen. Ten tweede kan KleinGeluk de IT-kosten verlagen en kan de zorginstelling de manier waarop het haar IT-diensten vernieuwt verbeteren.

Een derde voordeel, volgens Ellen van Harten, ICT adviseur bij KleinGeluk, is de extra informatiebeveiliging die het partnership behelst. In de zorg is de veiligheid van data – zowel voor patiënten als werknemers – een essentieel aspect van de bedrijfsvoering, vooral door de gevoeligheden die gepaard gaan bij zorgvraagstukken.
Zorginstelling besteedt IT-infrastructuur uit aan ConclusionIn een reactie op het afgesloten (ten minste) vijfjarige partnership geeft Ton Lijten, die leiding geeft aan de Raad van Bestuur van KleinGeluk, aan: “Een effectieve IT-infrastructuur met goede informatiebeveiliging is van groot belang voor het bieden van kwalitatieve zorg- en dienstverlening. Het komt ten dienste van onze cliënten, wiens veiligheid, zorg, welzijn en persoonlijke geluksmomenten bij ons voorop staan.”

Hij voegt toe dat het bedrijf voor Conclusion heeft gekozen na een vergelijkingstraject van marktpartijen, en in het bijzonder door de “flexibiliteit en de doelmatige invulling van de dienstverlening”.

Gert Heysteeg, directeur bij Conclusion, geeft aan trots te zijn op de samenwerking, daarbij wijzend op het belang van een effectieve ICT en informatiebeveiliging binnen de zorgmarkt. De IT-infrastructuur ondersteunt de werkzaamheden van zo’n 850 medewerkers in dienst en 700 vrijwilligers.

Naast de IT-outsourcingdeal ondersteunt Conclusion de zorginstelling ook bij de dooronwikkeling van hun kernsystemen AFAS en Nedap ONS.