Accenture België verhuist kantoor naar Gare Maritime in Brussel

21 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft zijn Belgische hoofdkantoor verplaats naar Gare Maritime in Brussel, een van de meest iconische nieuwe kantoorgebouwen van de stad.

“Ons nieuwe onderkomen zal een belangrijke factor zijn voor onze bedrijfsvisie”, zegt Bart De Ridder, Country Managing Director van Accenture Belgium & Luxembourg. “Het pand biedt een plek waar ons talent hand in hand kan werken met klanten. Het nieuwe kantoor zal ons beter in staat stellen om samen te werken met ecosysteempartners om complexe maatschappelijke uitdagingen sneller aan te pakken.” 

“Ingebouwde technologieën in het nieuwe pand bieden werknemers handvatten voor virtuele samenwerking, terwijl de geschapen mogelijkheden om flexibel te werken in het nieuwe gebouw gehoor geven aan de behoeftes van de nieuwe generaties. Het nieuwe kantoor is een plek om je welkom en thuis te voelen, een omgeving om samen ontwikkeling en groei na te streven”, vertelt De Ridder. 

Accenture België verhuist kantoor naar Gare Maritime in Brussel

Gare Maritime werd aanvankelijk opgeleverd aan het begin van de 19e eeuw als een van de grootste goederentreinstations van Europa. Het gebouw – dat 280 meter lang en 140 meter breed is – bestaat uit drie grote hallen en vier kleinere hallen. Inmiddels is het herontwikkelingsplan door Extensa voltooid, waardoor in Gare Maritime verschillende winkels huizen. 

De renovatie maakt deel uit van de herontwikkeling van de regio waar het pand is gevestigd. Deze is gericht op het veranderen van de omgeving naar een aantrekkelijk en multifunctioneel woon- en werkgebied waar diverse accommodaties, werkplekken van toekomstige generaties en ultramoderne panden voor conferenties, seminars en evenementen huizen. Het gebied zal nadat de herontwikkeling is afgerond eveneens meer sport- en vrijetijdsfaciliteiten en meer groen bevatten. 

De Belgische tak van Accenture is het eerste bedrijf dat naar Gare Maritime verhuist. Het nieuwe kantoor biedt onderdak aan tal van Accenture-medewerkers zoals strategen, managementconsultants, designers, technologie-experts en creative professionals. Terwijl de zeventig medewerkers van ‘Kunstmaan’ – dat onderdeel is van Accenture Interactive – vanuit hun kantoren in Leuven en Antwerpen blijven werken, kunnen ze voortaan wel nauw samenwerken met hun collega’s uit Brussel in de innovatieve en creatieve ruimtes van het nieuwe kantoor.

Een speciale deel van het kantoor is gereserveerd voor Accenture’s Liquid Studio, een ruimte waarin het bevorderen van hoogstaande innovatie en snelle prototyping centraal staan. De Ridder geeft toelichting: “Liquid Studio is zowel een fysieke ruimte – inclusief een technische ruimte om prototypes te bouwen – als een kernteam dat bestaat uit diverse Accenture-talenten die beschikken over veel design- en industrie-expertise. In deze unieke omgeving werken onze mensen en klanten samen: ze werken als één team om samen nieuwe oplossingen te creëren die waarde en groei opleveren.”

Eerder dit jaar werd Accenture door een onderzoeksbureau in zowel België als Luxemburg aangemerkt als topwerkgever.