Studenten in Nijmegen maken kennis met consultancybureaus

07 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Deze maand vindt het tweedaagse Career Event Nijmegen plaats. Het jaarlijkse evenement brengt studenten en bedrijven bijeen en biedt een uitgebreid programma vol met workshops, presentaties en het voeren van informele gesprekken. Diverse adviesorganisaties zullen tijdens het carrière evenement hun opwachting maken.

Het Nijmegen Career Event, kortweg NCE, is een jaarlijks evenement met als doel studenten en bedrijven met elkaar te verbinden. Verschillende bedrijven zullen laten zien hoe de studenten hun kennis met betrekking tot de bedrijfskunde en de economie in de praktijk kunnen gaan toepassen. Het evenement is een samenwerking tussen Studievereniging Synergy en studievereniging ESV die samen de studies bedrijfskunde, (bedrijfs)economie, recht en management en international business administration vertegenwoordigen.

De twee actieve studieverenigingen hebben respectievelijk 2000 en 850 leden en organiseren tal van activiteiten, zowel in de formele als informele sfeer. Als multidisciplinair platform richt het NCE zich alle studenten van deze studies en specifiek op studenten die in het laatste jaar van hun bachelor of zitten of in de weer zijn met hun masteropleiding.

Dit jaar vindt het evenement plaats op 19 en 20 november, in het Sanodome in het Nijmeegse Goffertpark. Op beide dagen zullen uiteenlopende activiteiten – presentaties, workshops, individuele gesprekken en informele borrels – worden georganiseerd, waarbij studenten en bedrijven met elkaar in contact kunnen komen. Voor studenten een uitgelezen mogelijkheid om zichzelf in de kijker te spelen bij organisaties en daarnaast meer te weten te komen over deze organisaties en hun werkzaamheden en/of carrièremogelijkheden.Nijmegen Career EventEen belangrijke onderdeel van het tweedaagse evenement vormt de bedrijvenmarkt, waar de deelnemende organisaties zich aan de studenten zullen presenteren. Hier kunnen zowel de student als de organisatie zien of ze goed bij elkaar passen voor bijvoorbeeld een stage, startersfunctie of traineeship.

Adviesbureaus

Zoals ieder jaar zullen bij het evenement ook enkele consultancybureaus en aan de adviesbranche gerelateerde organisaties aanwezig zijn, die met hun eigen inhoudelijke sessies zullen bijdragen aan het programma. Ook deze keer maken uiteenlopende adviesorganisaties hun opwachting. Zo nemen onder meer deel: Deloitte, EY, KPMG, PwC, Grant Thornton, SeederDeBoer, EnergyProfs, Arcadis, Calco IT, EIFFEL en fusie- en M&A specialist Marktlink.

Studenten die zich willen Inschrijven, kunnen hier terecht.