Arlande start ontwikkelprogramma voor jonge managers

17 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Arlande start in januari 2020 voor de vierde keer met het Management Development-programma voor talentvolle young professionals met managementambities.

Management- en adviesbureau Arlande is gespecialiseerd in het managen van veranderingen en het aansturen van programma’s en projecten. Het bedrijf, dat beschikt over een team van zeer ervaren adviseurs, start één keer per jaar het Managament Development(MD)-programma. In dit opleidingstraject brengt Arlande meerdere getalenteerde young professionals de fijne kneepjes van het managementvak bij. 

Gedurende het tweejarige MD-programma maken deelnemers persoonlijke en professionele ontwikkeling op management- en adviesgebied door. “Je kan je binnen het traject breed oriënteren doordat je aan verschillende projecten werkt bij diverse opdrachtgevers. Verder heb je als MD-deelnemer naast tal van opleidings- en trainingsmogelijkheden ook een ontwikkelingscoach tot je beschikking”, zegt het adviesbureau uit Baarn. 

Een voorbeeld van een klant van Arlande is de gemeente Amsterdam. “De gemeente Amsterdam zet in op belangrijke ontwikkelingen op het gebied van datagestuurd werken en werken met mobiele devices. Arlande heeft aan deze ontwikkelingen mogen bijdragen”, staat te lezen op de website van Arlande. Rienk Hoff – werkzaam bij de gemeente Amsterdam – is zeer te spreken over de geleverde diensten: “De acceptatie van de nieuwe technologie is door de ondersteuning van Arlande aanmerkelijk eenvoudiger verlopen.” 

Positieve ervaringen

Lara Schout startte begin dit jaar bij Arlande aan het MD-programma: “In dit programma spijker ik mijn kennis op het gebied van stijlen en methodieken als SCRUM, LEAN en PRINCE2 bij. Belangrijker nog is dat ik in het MD-traject intensief begeleid word. Laten we eerlijk zijn, het is soms best lastig om op jonge leeftijd te bepalen wat je wil en waar je goed in bent. Arlande daagt mij uit om verschillende opdrachten te doen. Het is fijn om van verschillende sectoren en managementgebieden te proeven en daar de ruimte voor de krijgen. Ik heb in korte tijd al zoveel geleerd.”

Meryl Coutinho doorloopt ook het opleidingstraject en vult Schout aan: “Uit de terugkomdagen van het MD-programma haal ik ontzettend veel energie. Zo heb ik deelgenomen aan diverse workshops, zoals PPM, commercie en communicatie. Zeer waardevolle informatie en leuk om vanuit je collega’s deze onderwerpen te leren kennen. Naast deze terugkomdagen vanuit het programma vind ik het ook heel leuk en waardevol in diverse Arlande-werkgroepen te participeren en andere collega’s te ontmoeten.”