Een week in het leven van Merkle-adviseur Tom van Hagen

18 oktober 2019 Consultancy.nl

Een week in het leven van Tom van Hagen, als social marketing consultant werkzaam bij digitaal marketingbureau Merkle. 

Maandag: Week updates & strategie voor klant

Het is maandag, de week is weer begonnen! Mijn week begint uiteraard met een praatje met collega’s over het afgelopen weekend. Daarna duik ik vrijwel meteen in de weekprestaties van mijn klanten. Hoeveel conversies hebben we afgelopen week gerealiseerd en lopen we nog op schema qua budget? Tijdens het monitoren van de lopende campagnes voer ik enkele optimalisaties door. Vervolgens maak ik de weekupdates en deel ik deze met de klant.

Uiteraard wordt er op maandag niet alleen naar het verleden gekeken, maar zijn we ook bezig met de toekomst. Zo creëer ik een pitchdeck voor de onboarding van een nieuwe klant. Daarnaast mail ik een huidige klant een voorstel over hoe ze nog meer traffic kunnen genereren met hun prospecting-campagnes. Om tussen het werken door even stoom af te blazen is er uiteraard ook tijd voor een potje tafeltennis. 

Dinsdag: Klantbezoek

Zoals veel van mijn collega’s ben ik ook regelmatig een dag of dagdeel op bezoek bij klanten. De ene keer in Amsterdam Noord bij HEMA, de andere keer op de Zuidas bij de Goede Doelen Loterijen. 

Een week in het leven van Merkle adviseur Tom van Hagen

Iedere dinsdag zit ik bij Goede Doelen Loterij op locatie om de status van lopende campagnes te bespreken en vooruit te blikken op de (nabije) toekomst. Vandaag bespreken we de huidige campagne en welke optimalisaties we kunnen doorvoeren om het maximale uit de campagne te halen. Later op de middag hebben we een strategische sessie waarbij we bespreken hoe we de eindejaarscampagnes gaan inrichten. Tijdens de sessie nemen we de learnings mee van het afgelopen jaar, maar proberen we ook nieuwe elementen toe te voegen, zoals een interessante A/B test. Na deze sessie start ik aan het campagnevoorstel dat ik samen met het team aankomende week zal presenteren. 

Woensdag: Kennis delen met het team

Vandaag komen we samen met (een deel van) het team om onze kennis met elkaar te delen. Omdat we niet allemaal voor dezelfde klanten werken, zul je nooit precies dezelfde campagnes opzetten. Om het delen van innovatieve ideeën te promoten, wordt om de twee weken een kennissessie georganiseerd, zoals ook vandaag weer het geval is. Een collega vertelt over campagnes die met behulp van weer- en locatiedata worden opgezet. Door deze workshop weet ik nu hoe je iemand in Amsterdam kunt benaderen met een advertentie waar ‘Amsterdam’ in gecommuniceerd wordt.

Daarnaast ben ik erachter gekomen hoe je ervoor zorgt dat de betreffende persoon in Amsterdam alleen regen-gerelateerde producten te zien krijgt wanneer het ook daadwerkelijk regent in Amsterdam (o.a. een aanbieding voor een paraplu). Aan het einde van de workshop loop ik met het team nog door de overige sparringsessies die op de planning staan. Deze sessies zullen onder andere inspelen op nieuwe trends zoals dynamic video, attributiemodellen en A/B testing.

Donderdag: Good to Great-training

Als beginnende social marketing-consultant leer je enorm veel en ligt de focus op zowel werkgerelateerde als persoonlijke ontwikkeling. Bij Merkle wordt dit ook doorgetrokken richting de medior- en senior-laag. Tijdens de Good to Great-trainingen wordt er gefocust op onderwerpen als autonomie, klantverantwoordelijkheid en assertiviteit. Zo word je klaargestoomd voor de volgende stap in je carrière. Soms zijn deze trainingen gewoon in een vergaderzaal, maar vandaag volgde ik een extern georganiseerde bokssessie als onderdeel van de Good to Great-training. Samen met collega’s heb ik me flink in het zweet gewerkt én hebben we veel over onszelf en elkaar geleerd. 

Potje tafeltennis bij Merkle

Vrijdag: Social weekly

Op vrijdag starten we de dag altijd met de social weekly. Tijdens deze meeting zit het hele social team bij elkaar en bespreken we wat er speelt op het gebied van social advertising in de markt, bij klanten en in het team. Ieder teamlid kan gedurende de week punten op de agenda zetten om tijdens de weekly te bespreken. Om de week is er een sparrings- of trainingssessie over een vooraf ingebracht onderwerp. Vandaag deelde ik een mooie klantcase van een dynamische canvas voor Mazda met het team en brachten we elkaar op de hoogte van de andere mooie dingen die we voor onze klanten implementeren. Na de weekly had ik nog een meeting met mijn team lead om mijn huidige ontwikkeling te bespreken en ook om samen te kijken of mijn huidige klanten nog voldoende aansluiten bij mijn vooraf gestelde ontwikkeldoelen.

Afsluitende borrel

Uiteraard sluit ik de week af met een drankje samen met mijn collega’s. De vrijmibo vindt doorgaans plaats op ons kantoor, op de 4e verdieping van het gebouw waar het hoofdkantoor van G-Star ook gevestigd is. Eén keer per maand wordt er een XL-borrel georganiseerd, een soort uitgebreide vrijdagmiddagborrel! Tijdens deze ‘speciale’ borrels gaan we bijvoorbeeld een drankje doen bij Dok, Café Vrijdag of het Corendon Hotel. Vorige week mochten we al onze vrienden en familie uitnodigen op kantoor voor een rondleiding, borrel en gezellige barbecue met elkaar.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup