Franka Reuvers leidt Benelux-consultant team Eden McCallum

08 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eden McCallum heeft een nieuwe, ervaren professional aan boord gehaald: Franka Reuvers. Aangesteld als hoofd van het Benelux Consultant Team, zal ze de leiding nemen over alle consultant recruiting- en staffingactiviteiten van het snelgroeiende strategy consultancykantoor.

De afgelopen zes jaar werkte Franka Reuvers als Consultant bij Simon-Kucher & Partners
, een internationaal strategisch adviesbureau op het gebied van marketing, sales en pricing. In die periode wist ze door te groeien van Consultant tot Director en was ze verantwoordelijk voor het managen van commerciële programma’s in verschillende sectoren, met een focus op consumer goods & services. Daarnaast was Reuvers onderdeel van het leadership team en verantwoordelijk voor recruitment, dat ze de afgelopen jaren binnen het Amsterdamse kantoor verder heeft uitgebouwd. 

Voorafgaand aan haar professionele loopbaan rondde Reuvers een master in Human Resources Management af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder behaalde ze er ook een bachelor in Business Administration.

Franka Reuvers - Head of the Benelux Consultant Team of Eden McCallumZe heeft nu de overstap gemaakt naar Eden McCallum, een in 2000 opgericht management- en strategy consultancykantoor dat bekendstaat om zijn baanbrekende businessmodel*. Gevraagd naar haar motivatie voor de overstap, laat Reuvers weten dat ze “zich wil gaan focussen op de ‘people’-kant van consultancy”, iets dat volgens haar “bij uitstek kan bij Eden McCallum”, omdat het advieskantoor “werkt met een talentenpool van zelfstandige consultants, allen met een achtergrond bij tier-1 adviesbureaus.”

Als ‘Head of the Benelux Consultant Team’ gaat Reuvers alle consultant recruiting- en staffingactiviteiten leiden voor het groeiende Benelux-kantoor, om ervoor te zorgen dat het juiste talent wordt aangesloten en de best passende teams worden samengesteld voor cliënten in de regio. Als onderdeel van het Benelux-leadership team, zal ze ook een rol spelen in de verdere groei van het kantoor.

Ze benadrukt hoe belangrijk het in haar rol is om zich goed te verdiepen in de consultants die zich aansluiten bij het kantoor: “Het goed begrijpen van hun skillset, motivaties en wensen rondom inzetbaarheid is cruciaal bij het maken van de juiste matches en het samenstellen van teams. Het werken met Eden McCallum biedt consultants flexibiliteit en tegelijkertijd de mogelijkheid om alleen te werken aan opdrachten waar ze gepassioneerd voor zijn.”

Eden McCallum, dat vorig jaar zijn tienjarig jubileum vierde, mag zich volgens zakelijke beslissers rekenen tot de beste strategische adviesbureaus actief in ons land.

* De werkwijze van Eden McCallum slaat een brug tussen het traditionele strategy consulting – meer dan de helft van de bij Eden McCallum werkzame consultants heeft een achtergrond bij McKinsey & Company, The Boston Consulting Group of Bain & Company – en freelancing, waarmee een model is ontstaan dat klanten van hoge kwaliteit voorziet, maar tegen lagere kosten.