Maarten Kuil en Bart Paalman partners bij BDO M&A

02 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft zijn M&A-praktijk versterkt met twee nieuwe partners: Bart Paalman en Maarten Kuil. Beide ervaren adviseurs zijn afkomstig van Seasons Capital Partners. 

Bart Paalman heeft in zijn twintig jaar in het corporate finance-domein uitgebreide ervaring opgebouwd in (internationale) transacties voor snelgroeiende, midden- en grootbedrijf- en private equity-cliënten in een variëteit aan sectoren. Hij is in 1999 gestart bij Deloitte en was in binnen- en buitenland werkzaam in onder andere structured finance, debt advisory & restructuring en (integrated) M&A advisory. In zijn laatste rol bij Deloitte was hij verantwoordelijk voor de corporate finance advisory-praktijk in de Nederlandse technologie, media en telecom (TMT)-markt. 

De afgelopen vijf jaar was Paalman actief voor Seasons Capital Partners, een corporate finance advisory-boutique gericht op de TMT-sector waarvan hij een van de oprichters is. Hij heeft in de loop der jaren een breed netwerk opgebouwd in de TMT-sector met trackrecord in (cross-border) transacties – van corporate carve-outs en private equity-overnames tot het ophalen van groeikapitaal en exits.

Bart Paalman en Maarten Kuil - BDO

Bij BDO is Paalman aangesteld als Corporate Finance partner verantwoordelijk voor M&A in de regio Amsterdam en de TMT-sector. “Ik heb BDO leren kennen als een kwalitatief hoogstaande, pragmatische en ambitieuze organisatie met een fantastische positie en reputatie in de internationale mid-market. En als een organisatie waar nog vele kansen liggen voor verdere internationale samenwerking, verdieping van expertise en sectorkennis en het vergroten van haar positie in de M&A-markt.” 

Maarten Kuil heeft ook ruim twintig jaar ervaring in het adviesvak en heeft in die tijd veel kennis opgebouwd als het gaat om herstructureringen, waardecreatie en fusies en overnames. Hij was actief als investment manager en bij Sanoma voor strategie en M&A. Bij Monitor Deloitte was hij medeverantwoordelijk voor de uitbouw van de TMT-praktijk en initiator van een geïntegreerde M&A-aanpak. 

Kuil is net als Paalman een van de oprichters van Seasons Capital Partners. Samen hebben de twee samengewerkt aan projecten voor Airborne, Kleding.nl, Tiqets, Holland Capital, Blendle en, meest recentelijk, touroperator Corendon. 

Bij BDO zal Kuil zich naast corporate finance ook gaan richten op M&A-strategie en post-fusie integratiediensten. “Na te hebben samengewerkt met BDO kwam ik tot de conclusie dat de pragmatische aanpak, in combinatie met de goede kwaliteit, naadloos aansluit op de behoefte van de ondernemers die ik de afgelopen jaren heb begeleid. De vraagstukken waar ik tegen aanliep vergen een multidisciplinaire aanpak, waarvoor je een groter team met specialisten nodig hebt. Dat heb ik gevonden bij BDO.” 

De topman van BDO M&A Luc Augustijn is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de twee nieuwe partners. “BDO M&A heeft in de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt. Er staat een mooi fundament en we willen daar graag verder aan bouwen. Met Maarten en Bart gaan we daar zeker verder invulling aan geven.”

BDO M&A is actief vanuit regiovestigingen in Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.