Bram van Beetz verruilt Yacht voor branchegenoot Eiffel

27 september 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bram van Beetz, tot voor kort Commercieel Directeur bij detacheerder Yacht en jarenlang actief in leidende rollen binnen moederbedrijf Randstad, heeft de overstap gemaakt naar branchegenoot en concurrent Eiffel, waar hij vanaf januari komend jaar een zelfde rol gaat bekleden.

Na de recente versterking van het management met Erik Schut
 heeft Eiffel, een adviesbureau gespecialiseerd in consultancy, interim en detachering op de gebieden risk, finance, compliance, legal en process, nu opnieuw zijn managementteam versterkt. Met Van Beetz haalt Eiffel een ervaren bestuurder in huis, die een breed scala aan marktkennis, drive en ervaring meebrengt naar zijn nieuwe werkgever. Formeel start Van Beetz, die de komende maanden heeft ingeruimd voor een sabbatical, pas komende januari.

20 jaar Randstad

Van Beetz heeft de afgelopen ruim twintig jaar uitgebreide expertise opgebouwd en ingezet binnen de Randstad organisatie. De laatste ruim vierenhalf jaar was hij werkzaam binnen Yacht, een detacherings, en werving- en selectie werkmaatschappij binnen Randstad Holding. Van Beetz heeft sinds begin 2018 de rol van commercieel directeur vervuld en was vanuit die rol verantwoordelijk voor verschillende bedrijfsonderdelen*.

Bram-van-Beetz-verruilt-Yacht-voor-branchegenoot-Eiffel

Daarvoor is hij jarenlang als Director Client Services operationeel en commercieel eindverantwoordelijk geweest voor Client Solutions binnen Yacht en voor het lanceren van verschillende dienstverleningsconcepten. In zijn vroegere loopbaan binnen Randstad fungeerde Van Beetz onder andere als commercieel directeur voor Randstad Strategic Sourcing en vervulde hij jarenlang regiodirecteursrollen voor verschillende regio’s in ons land.

Op LinkedIn bedankt Van Beetz zijn Randstad/Yacht collega’s voor de samenwerking van de afgelopen jaren. Van Beetz: “Veel van de collega’s zijn dierbare vrienden geworden. Dank jullie wel voor de lol, de inspiratie, de successen en vooral het gevoel om deel uit te maken van iets heel bijzonders. Randstad is een wereldleider in de markt van werk en ik ben trots dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen. Ik wens Randstad en iedereen die er werkt heel veel succes en geluk. Het ga jullie goed!”

Commerciële uitdaging bij EIFFEL

Over zijn overstap naar Eiffel, waar hij zal worden aangesteld als nieuwe Commercieel Directeur, zegt Van Beetz: “Alle organisaties worden gedwongen tot snellere verandering. Thema’s als digitalisering, duurzaamheid en transparantie spelen overal. Om hier goed op in te spelen is vaak expertise van buitenaf nodig. De vraag naar externe kennis en capaciteit zal dan ook alleen maar groter worden de komende jaren. Eiffel staat bekend als dé specialist in legal, finance en process en heeft de oplossingen in huis. Ik ben enorm onder de indruk geraakt van de professionaliteit van Eiffel en zit vol ambitie om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze klanten, consultants en Eiffel zelf.”

Algemeen directeur van Eiffel, Monique Noomen-Greve, vult aan: “We bestaan ruim 25 jaar en hebben in deze tijd verschillende specifieke expertises gecreëerd.” Ze legt verder uit hoe de komende jaren de focus zal liggen op het verder uitbreiden van deze oplossingen en hoe de versterking met Bram van Beetz daaraan zal bijdragen: “Onze focus is altijd al geweest om zo relevant mogelijk te zijn voor onze klanten en door onze Eiffelaars. Dit willen we nu naar een hoger niveau tillen door te verbreden in ons dienstenaanbod én tegelijkertijd inhoudelijk te verdiepen. Ik ben ervan overtuigd dat de ervaring van Bram in grote mate zal bijdragen aan deze verdere ontwikkeling van Eiffel.” 

De managementversterkingen met zowel Bram van Beetz en eerder Erik Schut, passen in de groeistrategie van Eiffel. Vorig jaar werd het kantoor, dat eind 2018 ruim 600 professionals telde, overgenomen door Gilde. Onder de vleugels van de private equity-speler wil het adviesbureau verdere groei realiseren. Afgelopen jaar wist Eiffel zijn omzet met 1% te verhogen, naar €52 miljoen. De groei was in verhouding met eerdere jaren wel wat afgevlakt. Richting de toekomst wil Eiffel onder meer een groter marktaandeel veroveren op het gebied van digitale transformatie en datagedreven werken.

* Deze onderdelen zijn Strategic Accounts, Sales, Sales Support, Sourcing Center, Matchpoint, Yacht Externen Management en Yacht Inhouse Service.