Boer & Croon trekt Marianne Kuiper en Kirsten Bakker aan

09 september 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft het team uitgebreid met Marianne Kuiper en Kirsten Bakker, die allebei zijn aangesteld als Associate Partner. Kuiper maakte de overstap vanuit KPMG, Bakker deed dat vanuit PwC.

“Bij Boer & Croon ga ik aan de slag met het verder uitbouwen van de Finance & Technology Solution”, vertelt de kersverse Associate Partner Marianne Kuiper. “Mijn focus hierbij zal voornamelijk liggen op het bieden van management solutions op het financieel vlak. Hierbij kun je denken aan verschillende optimalisatie- en transformatievraagstukken die spelen binnen de CFO-agenda, maar ook aan transactie-gerelateerde vraagstukken waar inhoudelijke financiële kennis voor nodig is.”

De nieuwe aanwinst van Boer & Croon maakte de overstap vanuit Big Four-kantoor KPMG, waar ze haar carrière op haar twintigste startte: “Ik begon toen aan de opleiding tot Registeraccountant op Nyenrode Business University en volgde een programma waar je vier dagen werkt en één dag college volgt. Als registeraccountant heb ik ruim tien jaar relevante werkervaring opgedaan bij KPMG. Een leerzaam, mooi bedrijf waar ik me heb kunnen vormen tot de finance professional die ik vandaag de dag ben.” 

Kuiper legt uit waarom ze precies voor Boer & Croon heeft gekozen: “Ik geloof in de kracht van bewezen leiderschap en jong talent. Boer & Croon is een prachtige club waar deze combinatie sterk naar voren komt en wat ook echt wordt gedragen door iedereen in de organisatie. Verder zijn we goed in het selecteren van de allerbeste mensen die zowel analytisch sterk als verbindend zijn, een belangrijke combinatie voor het succes bij onze klanten.”

Marianne Kuiper en Kirsten Bakker - Boer & Croon

Verder licht Kuiper toe welke stappen ze de komende jaren wil gaan maken: “Boer & Croon heeft in de afgelopen jaren een sterke groei laten zien. Mijn focus is om deze succesvolle groei vast te houden door de Finance & Technology solution neer te zetten. Met mijn achtergrond en ervaring wil ik klanten totaaloplossingen bieden die pragmatisch, innovatief en resultaatgericht zijn. Om dit te kunnen realiseren is het dan ook onze missie om de beste werkgever te zijn voor (jong) ambitieus financieel toptalent in Nederland!”

Naast Kuiper is deze maand ook Kirsten Bakker aan de slag gegaan bij Boer & Croon als Associate Partner. Bakker vertelt waar ze zich bij Boer & Croon mee bezighoudt: “Ik ben verantwoordelijk voor het uitbouwen van de Finance & Technology en Private Equity solutions. Denk daarbij aan het bouwen van een team, coaching van de young executives en managers, maar ook aan het binnenhalen van interessante opdrachten – zoals grote transformatieprojecten – waar wij als Boer & Croon een waardevolle bijdrage kunnen leveren en die vervolgens inhoudelijk begeleiden.”

Net als Kuiper, werkte ook Bakker eerder voor een Big-Four kantoor: PwC. Ze startte daar op 17-jarige leeftijd, terwijl ze gelijktijdig begon aan een opleiding Accountancy aan de Nyenrode Business University. In 2015 werd ze benoemd tot young professional of the year en studeerde ze eveneens af als jongste registeraccountant in Nederland ooit. 

Na tien jaar bij PwC te hebben gewerkt, besloot Bakker de overstap te maken naar Boer & Croon. Ze licht deze keuze toe: “De combinatie van een ondernemende rol in een snelgroeiende, ambitieuze organisatie, met een focus op jong talent en inhoudelijk zeer interessante opdrachten waarbij op een pragmatische, hands-on manier toegevoegde waarde wordt geleverd. Dat profiel spreekt mij erg aan.” 

Bakker vertelt waar ze zich de komende tijd op gaat richten: “Ik ga het dienstenpalet van Boer & Croon vanuit mijn financiële achtergrond uitbreiden, dit binnen de markt bekend maken zodat organisaties weten dat zij bij grote transformaties maar ook kleinere vraagstukken op financieel gebied bij ons terecht kunnen en nieuwe finance-talenten aantrekken die hier samen met ons een succes van gaan maken. Dat is ook gelijk een uitdaging: het vinden van het juiste talent. Op zoek naar de jonge, frisse, out of the box-mentaliteit waar Boer & Croon voor staat, bovenop op een hele stevige finance-basis. Deze talenten aan ons verbinden, en daarmee onze klanten verder helpen, is een mooie doelstelling om mee aan de slag te gaan!”

Jaap Heeringa, partner van Boer & Croon, is trots op de komst van Marianne Kuiper en Kirsten Bakker. Hij laat weten: “Naast dat het geweldig is om deze toptalenten binnen te halen, is het een grote stap voor de ontwikkeling van onze Finance & Technology-propositie.” Onlangs startte ook Johan Traa als Partner bij Boer & Croon.