Deze trainee kapte haar tussenjaar af voor het adviesvak

21 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Toen Maud Story haar opleiding aan de Avans Hogeschool afrondde, koos ze voor een tussenjaar in Australië om zichzelf te ontdekken. Hoewel ze het naar haar zin had aan de andere kant van de wereld, koos Story er toch voor terug te keren naar Nederland. Reden: ze had haar droombaan gevonden bij ITDS Business Consultants, waar ze inmiddels negen maanden werkt. 

“Ik was druk aan het werk op een Australische boerderij. Net toen ik van plan was om voor een tweede jaar te blijven, werd ik benaderd door een recruiter van ITDS”, vertelt Maud Story. “Ik was gelijk enthousiast en gemotiveerd en voelde dat dit een kans was die ik moest grijpen. Het adviesbureau kwam over als een warme organisatie waar jouw persoonlijke groei centraal staat en waar out-of-the-box-denken wordt beloond. Daarnaast vond ik de werkwijze van ITDS heel interessant. Het bedrijf geeft niet alleen advies, maar levert maatwerk en begeleidt het proces van A tot Z. Echt wat voor mij. Als consultant wil ik niet enkel advies leveren, maar vooral resultaat zien.” 

Maud Story, Business Consultant bij ITDS Business Consultants

Afgelopen december begon Story met dertien medetrainees aan het Business Consultancy Traineeship: “We werden voorbereid op een intense periode – en dat was het ook. Elke dag hadden we trainingen om onze hard en soft skills te ontwikkelen, en ook hadden we enkele dagen in de week avondtrainingen. Daarnaast werkten we aan een project en hadden we verschillende examens. Ontzettend leerzaam! Af en toe kom je jezelf flink tegen maar uiteindelijk word je juist daar sterker van. Bovendien leer je waar je ambities liggen. Ik heb mezelf steeds beter leren kennen en ben steeds dichter bij mijn kern gekomen.”

Na het Business Consultancy Traineeship zijn de deelnemers klaar voor het echte werk en gaan ze aan de slag bij klanten van het adviesbureau. Zo ook Story, die de afgelopen negen maanden al verschillende opdrachten vervulde voor ITDS, waar ze erg enthousiast over is: “Ik heb gewerkt als business-analist binnen de afdeling leven bij een grote verzekeraar. Hierbij schakelde ik voornamelijk tussen business en IT. Daarnaast ben ik momenteel aan het werk bij een andere grote verzekeraar als productinrichter, dit houdt in de implementatie van een polis- en schade-administratiesysteem.” 

Story legt uit dat ze niet zomaar voor ITDS, een adviesbureau voor financiële dienstverleners, heeft gekozen: “Ik heb bewust gekozen voor een baan binnen de financiële sector. Omdat de bedrijven in deze industrie erg verschillende van elkaar zijn, ervaar ik de financiële sector als bijzonder uitdagend en divers. Inmiddels heb ik binnen deze branche al veel nieuwe kennis opgedaan. Ik heb met name veel bijgeleerd over over verzekeringen.” 

Naast op het gebied van vakkennis, laat de adviseur van ITDS Business Consultants weten dat ze ook op het intermenselijke vlak de afgelopen maanden veel heeft geleerd: “De soft skills-trainingen zijn me daarvan toch wel het meeste bijgebleven, daar heb ik erg veel aan gehad. Daarnaast zorgden de trainingen voor een nog hechtere onderlinge band met de andere trainees en met de rest van de organisatie. En met het oog op alle theoretische trainingen die we hadden, zorgden de soft skills trainingen ook voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Kortom: op het persoonlijke vlak heb ik ook ontzettend veel geleerd.”