David Fortuin over zijn terugkeer naar consultancy en Capgemini

16 augustus 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na zijn afstuderen was David Fortuin zo’n drieënhalfjaar actief voor Capgemini, waarna hij de advieswereld verliet en ruim drie jaar werkte in andere sectoren. Toch lonkten de consultancysector en de goede ervaringen die hij daarin opdeed bij Capgemini. Inmiddels is hij dan ook teruggekeerd op het oude nest. 

“In mijn rol als manager bij ABN AMRO had ik nog dagelijks te maken met Capgemini. Daarnaast hield ik zelf ook contact om verbinding te houden met oud-collega’s en mijn netwerk. Na een aantal jaar in vaste dienst bij de bank en bij een telecombedrijf merkte ik dat mijn behoefte aan complexiteit, diversiteit en uitdagende kansen niet goed genoeg kon worden vervuld. Daarbij was het perspectief dat ik had ook niet altijd even helder of voldoende”, vertelt David Fortuin, die vervolgens bij zichzelf te rade ging en wist wat hem te doen stond: “Dus keerde ik terug naar het bedrijf waar ik dat eerder wél ervoer, Capgemini.”

David Fortuin - Capgemini

Al enkele weken vervult Fortuin bij Capgemini in Utrecht de rol van Consultant Insights & Data, dezelfde rol die hij tussen 2015 en 2016 ook vervulde bij het bedrijf. Daarvoor – van 2012 tot en met 2015 – was hij actief als Business Technology Consultant binnen de Financial Services-praktijk van het adviesbureau. Eerder behaalde Fortuin aan de Haagse Hogeschool een bachelorgraad in Business IT & Management. 

Tussen 2016 en 2018 was Fortuin niet actief in de advieswereld. Hij licht toe waarom hij na deze twee jaar toch is teruggekeerd naar de consultancysector: “Mijn manager verwoorde dit mooi in. Het vooruitzicht dat ik niet ‘vast’ zit voor de komende jaren in een rol of functie geeft mij een vrij gevoel. Iets waar ik mij prettig bij voel en ook nodig heb om goed uit de verf te komen. Daarbij heb ik als consultant veel afwisseling in opdrachten en projecten. En dat maakt de baan erg interessant.”

Fortuin vertelt waarom hij bovendien wederom voor Capgemini heeft gekozen en niet voor een ander adviesbureau: “De kernwaarden, maar vooral met de mensen die bij Capgemini werken voel ik mijzelf verbonden. Resultaatgedreven, maar net zo veel oog voor de mens en voor elkaar. In mijn optiek is dat de basis voor een succesvolle, duurzame en leuke samenwerking.” 

Fortuin laat weten dat het nog onduidelijk is waar hij zich als Consultant Insights & Data de komende tijd precies mee gaat bezighouden: “Wat mijn rol precies wordt, weet ik nog niet exact. Maar dat is juist het mooie, want ik kan dat nu zelf vormgeven. Uiteraard heb ik wel ideeën. Zo combineer ik graag onderwerpen waar ik door de jaren heen ervaring in heb opgedaan en waarbij ik nu juist kennis kan brengen binnen en buiten Capgemini. Aan de ene kant nieuw en onbekend, maar ook het gevoel van waarde kunnen toevoegen door wat je mee aan tafel brengt geeft mij energie. Er staat genoeg op de planning dus.”