Atos Consulting verwelkomt 30 senior en junior consultants

07 augustus 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Atos Consulting heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een reeks ervaren en junior consultants toegevoegd aan het team in Nederland. "We zien een verhoogde vraag naar onze consulting- en digitale transformatiediensten in Nederland", zegt Bart van den Broek, die leiding geeft aan Atos’ adviespraktijk voor de Benelux en Scandinavië.

Met wereldwijd meer dan 122.000 werknemers is Atos een van de tien grootste ICT-dienstverleners ter wereld. Sinds 2002, toen Atos de Nederlandse en Britse afdelingen van KPMG Consulting overnam voor ongeveer €650 miljoen, heeft de zakelijke dienstverlener een sterke aanwezigheid in Nederland weten op te bouwen. Het sterke trackrecord van Atos in ons land in het afgelopen jaar wordt onderschreven door verschillende testimonials van consultancyinkopers –bestuurders, managers en inkoopprofessionals. Zij merken Atos aan als een van ’s Nederlands top management consultancykantoren, die zelfs voorloopt op grote consultancypartijen als de Big Four (Deloitte, EY, PwC en KPMG), Mckinsey & Company en Boston Consulting Group (BCG).

"De combinatie van sterke adviescapaciteiten met de wereldwijde IT-kracht van Atos, maakt ons tot een toonaangevende speler in de branche", aldus Van den Broek. "En omdat het belang van IT in de snel digitaliserende wereld van vandaag alleen maar toeneemt, zijn we van mening dat we ideaal gepositioneerd zijn om de markt  zowel vandaag als in de toekomst te bedienen", voegt hij eraan toe.

Atos Consulting kantoor in Amstelveen

Het verder uitbreiden van het medewerkersbestand is voor Atos een topprioriteit om in de toekomst aan de groeiende vraag van klanten te kunnen blijven voldoen. Een blik op het huidige personeelsbestand van Atos laat zien dat de ICT dienstverlener sinds het begin van 2019 ongeveer dertig nieuwe professionals aan boord heeft gehaald, waarvan meer dan tien senior professionals. Deze zijn vooral aangesteld om de competentiegebieden van Atos te versterken. Niet geheel verrassend zijn de meeste nieuwe senior professionals – in lijn met de marktontwikkelingen – aangesteld binnen de Digital Transformation praktijk van Atos.

Digital Transformation

Aangezien ‘digital’ een stempel drukt op vrijwel iedere sector en organisatie, zijn de digitale consultants van Atos gespecialiseerd in het helpen van klanten bij het begrijpen van de kansen en bedreigingen die digital bieden, en met de vertaling daarvan naar concrete roadmaps, plannen en het implementeren van digitale transformatieprogramma’s. Nieuwe deelnemers binnen de Digital Transformation-praktijk van Atos zijn: Timo Moors, Tom Snuverink, Sébastien Naus, Guido de Beer en Danish Nadeem.

Business Performance Improvement

Een groep van vijf new hires is tevens toegetreden tot de Business Performance Improvement-praktijk, die klanten helpt hun processen sneller, efficiënter, foutloos en wendbaarder te maken. De belangrijkste proposities van deze business unit zijn process design, business process re-engineering, value stream mapping,  datamining en project execution, inclusief change management. De praktijk herbergt ook Atos Consulting’s Industry 4.0- en Robotic Process Automation- (RPA-) expertise. De nieuwe deelnemers binnen Business Performance Improvement zijn: Alena Lakova, Corrie Barreveld, Jakub Nowakowski, Cenk Coskun en Saschia Stoffers. Met hun komst groeit de business unit naar ongeveer vijftig.

Governance, Risk & Compliance

De service line Governance, Risk & Compliance is uitgebreid met twee experts: Martijn Zantinge en Jerrel Lachmansingh. Deze praktijk werkt samen met klanten om hun risk management, organisatiebrede compliance en de implementatie van risk & compliance oplossingen te verbeteren. De praktijk levert ook diensten op het gebied van internal audit, identity & access management en cyber security.

Foundation stage-programma

Een groep van twintig jonge professionals heeft zich aangesloten bij het stageprogramma van Atos Consulting,  Intern beter bekend als ‘Foundation’, een tweejarig programma dat starters tot consultants opleidt. Het programma traint en ontwikkelt de deelnemers, laat hen praktijkervaring opdoen tijdens consultingopdrachten en biedt hen de mogelijkheid om te leren van senior collega’s in het veld.

De jonge professionals die zijn toegelaten tot het Foundation-programma zijn: Niels Korts, Joël Nicola, Martijn van Luipen, Kim Baeten, Leon Zwinderman, Arifah Arman, Lise Kleijn, Sjoerd Bastiaansen, Iman Hitli, Maxime van Ingen, Merel Huitink, Jeroen Beutler, Stefan Levels, George Gramsma, Nina Stefels, Marnix van Korlaar, Joep Berendsen, Patricia Assen, Tim Scheerder en Stefan Verschoor.

Bekijk deze video voor een indruk van hoe een eerste dag op kantoor bij Atos Consulting eruit ziet: