Maaltijdbedrijf neemt Zuid-Hollandse sushiproducent over

10 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Food-to-go-specialist Bracamonte Convenient Kitchen (BCK) neemt Sushi Ran over. De twee familiebedrijven spreken de ambitie uit samen nieuwe producten en afzetkanalen te ontwikkelen. “Sushi wordt steeds vaker gezien als een gezonde keuze voor een lunch of kant-en-klare maaltijd”, aldus BCK-directeur Sandrijn Poortman. “Ook zien we een groeiende interesse in de door de Japanse keuken geïnspireerde gerechten, zoals poké salade bowls, ramen-noodles, donburi rijstmaaltijden of bento lunchboxes.”

Met de overname bundelen BCK en Sushi Ran hun krachten op het gebied van productontwikkeling en commercie. Poortman legt uit dat Sushi Ran goed aansluit op BCK’s bedrijfsvisie: “BCK staat voor alledaagse eetmomenten beter en bijzonderder maken. Dit doen wij met fast good food zoals sandwiches, wraps, yoghurts en salades. Wij zien veel mogelijkheden om Sushi Ran volgens deze filosofie verder te laten groeien en sushi meer aan te laten sluiten bij ons convenienceaanbod.”

Sushi Ran werd in 1986 opgericht door Jun Tsujimaru om de groeiende Japanse gemeenschap in Nederland authentieke maaltijden te kunnen bieden. Sinds twintig jaar levert het in Leimuiden (Zuid-Holland) gevestigde bedrijf sushi en andere Aziatische specialiteiten aan supermarkten en out-of-home retailers. In de afgelopen jaren is het sushibedrijf uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. Sushi Ran produceert 24-7, waarbij de planning naar eigen zeggen is afgestemd op een zo vers mogelijk product in het schap: “Vers-verser-verst leveren wij 365 dagen per jaar aan distributiecentra in Benelux en aangrenzende landen, maar ook dagelijks vers aan franchise-winkels in heel Nederland.” 

Maaltijdbedrijf neemt Zuid-Hollandse sushiproducent over

BCK – evenals Sushi Ran een familiebedrijf – is gevestigd in het Noord-Hollandse Weesp. Het in 2004 opgerichte bedrijf produceert onder meer verse maaltijden, sandwiches, yoghurts en salades voor grote cateraars, bedrijven, instellingen en bekende ketens: “Bracamonte Convenient Kitchen is ontstaan vanuit onze passie voor eten, drive voor innovatie en missie om dit voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Vooral op plekken waar dit niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld op tankstations, op het werk of in het vliegtuig.”

Jun Tsujimaru reageert verheugd op de overname door de food-to-go-specialist: “Ik ben blij dat we met BCK een nieuwe partner hebben gevonden die volgens dezelfde familiewaarden handelt en onze samenwerking met medewerkers, zakenrelaties en partners respecteert. Wij werken vanuit dezelfde waardering voor smaak en authentieke bereidingswijzen. De chefs van Sushi Ran staan te popelen om samen met BCK en haar professionele keuken een innovatief en divers assortiment voor alle klanten beschikbaar te maken.” 

Sushi Ran blijft een zelfstandig opererende onderneming en de huidige directie – bestaande uit Ton Wesseling en Irma Scheerder – zal na de afronding van de overname de dagelijkse leiding voortzetten. 

Dealmakers

Tijdens de totstandkoming van de deal – waarover geen financiële details naar buiten zijn gebracht – ontving BCK M&A-advies van een team van Squarefield, bestaande uit Edwin Nobels, Paul Huizinga en Sanne Simons. Grant Thornton verzorgde het belastingadvies (Jurgen van Hattum, Henk Brinks en Parwesh Bissumbhar) en de financiële due diligence (Wilfred van der Lee, Adam Azulai en Florijn Diepstraten). Voor juridische ondersteuning schakelde de koper Van den Herik & Verhulst Advocaten in (Evert Leemreis, Laura Smit en Arjen Kampherbeek. 

Sushi Ran op zijn beurt, deed voor het M&A-advies een beroep op Alinda Keverkamp van Coralis, terwijl advocate Ella Adriaanse verantwoordelijk was voor de juridische ondersteuning van de sushiproducent.