Maak kennis met McKinsey & Company tijdens Expedition

27 juni 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

McKinsey & Company’s Europese, driedaagse business training ‘Expedition’ zal in september dit jaar plaatsvinden. Professionals uit heel Europa verplaatsen zich naar Oostenrijk om deel te nemen aan het evenement. Vanuit Nederland worden maximaal tien kandidaten geselecteerd om van de partij te zijn. 

Op 13, 14 en 15 september 2019 verwelkomt de mondiale strategie-gigant McKinsey & Company 75 jonge professionals uit heel Europa die geïnteresseerd zijn in consultancy tijdens de ‘Expedition’-cursus in Oostenrijk. Het driedaagse programma bestaat uit tal van workshops, leiderschapstrainingen, netwerksessies, sociale activiteiten en interactiemomenten met leidinggevenden van het bedrijf. 

Het jaarlijkse Expedition-evenement van het bedrijf wordt gehouden in de stad Kitzbuel, waar McKinsey zijn eigen resort (Alpine University) heeft voor ontmoetingen met klanten en interne trainingen. Eens per jaar wordt de locatie echter ook opengesteld voor een selecte groep externe professionals (met minder dan tien jaar werkervaring) die willen werken in de advieswereld én bij McKinsey. 

Tijdens het event worden workshops gegeven over de meeste vakgebieden waar McKinsey zich op richt, zoals corporate finance, strategie, marketing & sales, operaties, implementatie en digital. Volgens de recruiters van McKinsey kunnen mensen die deelnemen aan het evenement twee dingen verwachten: “Deelnemers zullen hun persoonlijke vaardigheden versterken én meer zelfbewust worden na het volgen van de leiderschapstrainingen.”

McKinsey and Company - Expedition 2019

Hoewel de cursus voornamelijk is gericht op diegenen die willen weten hoe het is om te werken binnen strategy consultancy – de kernactiviteit van McKinsey – kent het programma een bredere opzet die gehoor geeft aan deelnemers met verschillende achtergronden. “De achtergronden en vakgebieden van onze consultants, de onderwerpen waar we aan werken en de manier waarop we samenwerken met onze klanten zijn de afgelopen jaren flink veranderd”, aldus een recruiter van het adviesbedrijf.

Hierom is het Expedition-evenement op maat gemaakt om de belangrijkste praktijken van McKinsey te demonstreren, waaronder McKinsey Strategy, McKinsey Implementation, McKinsey Digital, McKinsey Design en McKinsey Analytics. “Tijdens het evenement zien deelnemers het werk dat we in verschillende sectoren doen, in zijn volle breedte en diepgang”, vertelt Sven Smit, senior partner bij McKinsey in Nederland en leider van de klantenservices wereldwijd.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door zestien McKinsey-kantoren uit Europa, inclusief die in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook door de kantoren in onder andere Italië, Spanje en Rusland. En die aanpakt wordt gewaardeerd, zoals een ex-deelnemer laat weten: “Het evenement was geweldig, ik kon niet alleen meer leren over McKinsey als een bedrijf, maar ik ontmoette ook zeer interessante mensen uit heel Europa.” 

Naast de professionele invalshoek, kent het evenement ook een overvloed aan sociale activiteiten – van indoorklimmen en strandspellen tot wandelen, fietsen en een off-road Segway-verkenning in de Kitzbüheler Alpen – die erop duiden dat mensen bij McKinsey naast hun uitdagende banen tevens van het leven genieten. Omdat consulting mensenwerk is, laten de sociale activiteiten de recruiters van het bedrijf toe meer te weten te komen over potentiële nieuwe medewerkers en hun vermogen om met anderen samen te werken.

Contacten die tijdens het evenement worden opgedaan kunnen van onschatbare waarde zijn, zegt een Nederlandse deelnemer van Expedition (van vorig jaar): “Tijdens het event ontmoette ik Simona, een consultant van McKinsey uit Italië, die een workshop gaf en haar verhaal deelde. Nadat ik was aangenomen bij McKinsey, belde ze me en vroeg ze me om me aan te sluiten bij haar team voor mijn eerste project. Zelfs nu, nadat het project al lang en breed is afgelopen, hebben we nog steeds contact en is ze een mentor voor me geworden.”

Meld je aan voor McKinsey's Expedition 2019 business course op de website van McKinsey & Company vóór 15 juli.