Terugblik op M&A in het Zuiden event bij Inspirium

14 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Afgelopen week vond de netwerkborrel van ‘M&A in het Zuiden’ plaats, een event voor fusie- en overnamespecialisten werkzaam onder de rivieren. Een terugblik.

M&A in het Zuiden is vorig jaar in het leven geroepen door professionals van twee corporate finance-kantoren (Van Oers Corporate Finance en Capitalmind), twee banken (ABN AMRO en Rabobank) en twee advocatenkantoren (Van Iersel Luchtman Advocaten en Taylor Wessing). Doelstelling is om M&A-professionals uit het zuiden van het land werkzaam in fusies en overnames, corporate finance en private equity – financieel adviseurs, consultants, juristen en bankiers – te inspireren door middel van kennis- en netwerkevents. 

Op donderdag 9 mei kwamen meer dan 100 M&A-professionals uit Noord-Brabant, Zeeland, Limburg en omstreken samen bij Inspirium – een ‘belevingswereld’ voor gastvrijheid en hospitality met een vloeroppervlakte van zo’n 7.000 m2 in Breda. Na een rondleiding door de locatie begon het tweede deel van het programma met een presentatie van Christan Brouwers, directeur-grootaandeelhouder van Satelliet Meubelen.

Satelliet Meubelen bestaat bijna 50 jaar en is uitgegroeid tot een van de grootste specialisten op het gebied van horeca-, project-, terras- en zorgmeubilair voor de hospitalitysector. Het bedrijf heeft veel focus op strategische samenwerkingsverbanden en partnerships, waaronder die met Inspirium. Brouwers vertelt tijdens zijn presentatie vol enthousiasme over hoe het bedrijf profijt heeft van samenwerkingen en de groeiplannen van het Inspirium (Brouwers is een van de drijvende krachten achter het concept).Terugblik op M&A in het Zuiden event bij Inspirium

Daarna kwamen Fred Bus en Robert-Jan Abrahamse van Debuut aan het woord. Debuut is een succesvolle Utrechtse horecaorganisatie met 17 verschillende conceptformules, ruim 30 locaties en een omzet van circa €65 miljoen. Vorig jaar juli is Debuut ingelijfd door private equity-bedrijf Waterland, dat de ambitie heeft om de horecagroep in de komende vijf jaar twee keer zo groot te maken.

Abrahamse en Bus blikten in hun presentatie terug op het overnametraject. Het resultaat was een interactieve sessie, waarbij ze openlijk vertelden over de onderneming, de successen en de obstakels die zij ondervinden bij hun ‘buy-and-build’-strategie. Sinds Waterland aan boord is zijn Stan & Co-zaken geopend in Zeist en Amsterdam. Overnames zijn er nog niet gesloten, maar deze worden binnenkort wel verwacht. 

De vierde editie van M&A in het Zuiden sloot af met een borrel. Onder het genot van een hapje en drankje konden de M&A-professionals netwerken. The Colour Kitchen nam de catering voor zijn rekening en Satelliet Meubelen serveerde zijn eigen gebrouwen bier.

Jerry van Leent, werkzaam bij Van Oers Corporate Finance en een van de grondleggers van M&A in het Zuiden, kijkt terug op een geslaagd event. “Wij zijn zeer tevreden over de reacties die wij hebben mogen ontvangen. Wij kijken uit naar het volgende event.”

Lees ook: Investeerder koopt Debuut en wil horeca-imperium verdubbelen.