Michael Kruse leidt Energy & Utilities praktijk van Arthur D. Little

23 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Michael Kruse, partner van Arthur D. Little in Duitsland, is benoemd tot de nieuwe wereldwijde leider van de Energy & Utilities-praktijk van het bedrijf. 

“Nu de energiemarkt de komende jaren een flinke transformatie ondergaat, is de missie van Michael om voort te bouwen op het sterke profiel van Arthur D. Little en de Energy & Utilities-praktijk vooruit te helpen”, aldus Ignacio García Alves, CEO van het internationale managementadviesbureau. 

In zijn nieuwe rol leidt Kruse een van de grotere praktijken van Arthur D. Little. De tak werkt samen met diverse soorten klanten, zoals energieleveranciers, energiedistributeurs, transmissiesysteembeheerders, nutsbedrijven en overheidsbeleidsmakers. Het kantoor biedt onder meer diensten aan op het gebied van strategie, operational excellence, CAPEX-beheer, fusies en overnames, digitalisering, innovatie, human resources en organisatie.

Michael Kruse nieuwe leider van Arthur D. Little's Energy & Utilities praktijk

De nieuw aangestelde leider van de Energy & Utilities-praktijk is al meer dan elf jaar werkzaam bij Arthur D. Little. Daarvoor was hij bijna vier jaar actief voor Capgemini Consulting (nu Capgemini Invent). Tijdens zijn professionele loopbaan heeft hij ervaring opgedaan op het gebied van strategie, organisatie en projectmanagement van grootschalige investeringsprogramma’s in de energiesector. Tijdens recente adviesopdrachten verkende Kruse de toekomst van de nucleaire energieproductie en van windenergie op zee en deed hij onderzoek naar bedrijfstransformaties in het digitale tijdperk.

De in Frankfurt gevestigde Kruse was voorheen de leider van Arthur D. Little’s Centraal-Europese Energy & Utilities-praktijk. “Michael heeft substantieel bijgedragen aan de groei van Arthur D. Little door leiderschap te tonen in het ondersteunen van onze opdrachtgevers bij het transformeren van hun strategieën en activiteiten”, zegt García Alves. 

In een reactie op zijn benoeming, laat Kruse weten erg blij te zijn met zijn nieuwe rol: “Dit is een erg boeiende tijd in de energiesector. De sector ondergaat momenteel een enorme transformatie, aangedreven door de opkomst van alternatieve en hernieuwbare energiebronnen en door veranderende consumptiepatronen, zoals rond mobiliteit. Bestaande spelers moeten hun strategieën en bedrijfsmodellen omgooien om te innoveren en te groeien. Samen met mijn team zie ik ernaar uit om onze klanten te helpen bloeien in deze radicaal andere wereld.”

In Nederland is Arthur D. Little gevestigd in Amsterdam. Het Nederlandse kantoor heeft een team van circa 20 adviseurs en wordt geleid door Martijn Eikelenboom.