Drie jonge adviseurs over werken bij Deloitte Consulting

01 april 2019 Consultancy.nl

Als young professional werken binnen de adviestak van Deloitte brengt tal van mogelijkheden met zich mee. De redactie van Consultancy.nl sprak met drie jonge adviseurs van het grootste Big Four-kantoor ter wereld: Floor Claessens, Thijmen Calis en Roeland Hoefnagels. Nadat ze de business course van Deloitte hadden doorlopen, kozen ze er alledrie voor bij het kantoor aan de slag te gaan.

Floor Claessens

“Ik werk inmiddels een half jaar voor Deloitte en ik kijk met een heel goed gevoel terug op deze periode. De afgelopen maanden zijn omgevlogen met alle leuke opdrachten, trainingen en evenementen die ik heb mogen meemaken”, aldus Floor Claessens, die de rol van Business Analyst vervult. “Het is voor mij een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt om na de business course bij Deloitte aan de slag te gaan.”

Drie jonge adviseurs over werken bij Deloitte Consulting

Floor legt uit waarom de business course van het consultancykantoor haar heeft geholpen bij het maken van haar keuze: “Tijdens de business course krijg je de kans om te ervaren of het werk als consultant iets voor je is. Je gaat aan de slag met het oplossen van een echte case voor een bestaande klant van Deloitte. Om de case tot een goed einde te brengen, krijg je een aantal inhoudelijke trainingen en wordt ieder team begeleid door een consultant van Deloitte. Alle aspecten van het werk als adviseur komen aan bod: variërend van het afnemen van interviews met een klant tot het pitchen van je advies. De aanwezigheid van de klant gedurende de business course zorgt ervoor dat je van A tot Z ervaart hoe het is om als consultant bij Deloitte te werken.”

Binnen de consultancytak van Deloitte richt Floor zich momenteel op HR-transformaties. Ze laat weten dat ze zich sinds haar start bij het Big Four-kantoor met diverse opdrachten heeft beziggehouden: “In mijn eerste weken heb ik bij een aantal verschillende interne en externe projecten mogen meehelpen, variërend van het ontwikkelen van een talent-strategie voor een klant tot het ondersteunen van een intern project over performance management. Inmiddels zit ik alweer ruim vier maanden fulltime bij een klant waar we ons bezig houden met het inrichten van de HR-dienstverlening in de organisatie.” 

Thijmen Calis

“Deloitte Consulting is een fijne plek waar ik omgeven ben door sociale, enthousiaste en slimme mensen”, vertelt Thijmen Calis: “Ik leer veel over technologische vraagstukken en mogelijkheden voor bedrijven. Er zijn verscheidene leuke initiatieven waar ik mij binnen Deloitte voor kan inzetten en ik ben tevreden over de algehele werkdruk.” Sinds oktober 2018 zet Thijmen zich als Business Analyst bij bedrijf. In het bijzonder focust hij zich binnen projecten op IT-strategievraagstukken. 

Ook Thijmen koos voor Deloitte op basis van de business course van het bedrijf: “De business course gaf een goede indruk in het leven van een consultant. Met een gezellig en divers team moest je binnen beperkte tijd met behulp van creativiteit, data en interviews met de klant tot een duidelijke probleemstelling, oplossingsmogelijkheden en een plan van aanpak komen. Verder gaf de business course mij het inzicht dat ik mij prettig voelde tussen de Deloitte-consultants die ik gedurende drie dagen in Barcelona leerde kennen. Daarnaast werd mij tijdens de business course duidelijk dat ik de meeste interesse heb voor IT-strategieconsultancy.” 

“Tijdens de business course heb ik de kans gekregen om uitgebreid met werknemers van Deloitte te praten.”
– Roeland Hoefnagels 

Sinds Thijmen aan de slag is gegaan bij Deloitte, is hij in de weer geweest met twee projecten, waar hij veel van heeft geleerd: “Mijn eerste opdracht was een assessment van een technologisch veranderprogramma waarbij mijn team en ik – in een korte tijd van zes weken – de architectuurkeuzes en het programmamanagement beoordeelden. Mijn tweede en huidige opdracht duurt zes maanden en betreft het ontwerp van een doelarchitectuur en het selecteren van een leverancier.” 

Roeland Hoefnagels

“In de eerste maand heb ik Deloitte en mijn collega’s goed leren kennen door middel van onboarding-activiteiten en trainingen. Maar naast deze formelere activiteiten heb ik ze nog beter leren kennen op bijvoorbeeld de nieuwjaarsborrel, vrijdagmiddagborrels en tijdens de skitrip. In de eerste maand heb ik dus vooral kennisgemaakt met mijn collega’s. Op basis daarvan kan ik stellen dat ik enorm tevreden met mijn keuze voor Deloitte”, geeft Roeland Hoefnagels aan, die zich binnen het accountants- en adviesbureau met name bezighoudt met strategieconsultancy op het gebied van supply chain. 

Roeland laat net zoals Floor en Thijmen weten dat hij voor Deloitte heeft gekozen aan de hand van de inzichten die hij verkreeg tijdens de business course: “Tijdens dit evenement heb ik de kans gekregen om uitgebreid met werknemers van Deloitte te praten. Hierdoor heb ik al mijn vragen kunnen stellen aan verschillende personen. Verder hebben ze ook over hun projecten en ervaringen verteld, wat mij een goed beeld heeft gegeven over werken bij Deloitte. Daarnaast vond ik de algehele sfeer erg leuk. Dit is natuurlijk persoonlijk, maar bij mij heeft mijn deelname aan de business course dus positief uitgepakt. Daarom denk ik dat je tijdens de business course er snel achter kunt komen of de bedrijfscultuur van Deloitte bij je past.” 

Inmiddels is Roeland ruim drie maanden in dienst bij Deloitte: “In deze tijd heb ik naast uitgebreide trainingen ook geholpen met proposals, waardoor ik de manier van werken van het bedrijf in de praktijk leerde kennen. Hierna ben ik begonnen aan een project waarbij we de klant begeleiden bij de overstap op een cloud-based inkoopsysteem. Momenteel ben ik hier nog volop mee aan de slag. Het is mooi hoe je meteen opgenomen wordt in een projectteam en eigen verantwoordelijkheden krijgt. We werken nauw samen met het internationale projectteam van de klant. Dit zorgt voor leuke uitdagingen en veel dynamiek in het project. Dat waardeer ik beslist.” 

Lees ook: De beste werkgevers voor fiscalisten en belastingadviseurs.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup