Van een business course bij Deloitte tot een baan als consultant

15 maart 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd

In Barcelona vindt van 6 tot en met 9 juni 2019 de jaarlijkse editie van de Deloitte Consulting Business Course plaats. Drie oud-deelnemers van het evenement zijn inmiddels al enige tijd werkzaam bij het adviesbureau. “De business course van Deloitte is een geweldige ervaring om samen met andere ambitieuze studenten een kijkje te nemen in de advieswereld”, aldus oud-deelneemster Eline Ulrici, die momenteel Consultant HR Transformatie is bij Deloitte. 

Deloitte is op zoek naar talenten die zich op dit moment in de laatste fase van hun masteropleiding verkeren. Het bedrijf organiseert van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni 2019 een business course in Barcelona. “Tijdens de Consulting Business Course ervaar je de veelzijdigheid van het werken als consultant van A tot Z. Beleef hoe het is om als consultant bij Deloitte in een multidisciplinair team samen te werken aan een klantopdracht. Ondertussen geniet je eveneens van een kennismaking met onze professionals”, vertelt een van de Consulting-recruiters van het Big Four-kantoor. 

Tijdens de business course staan persoonlijke ontwikkeling en kennismaking met Deloitte centraal. Zo staat in Barcelona een case op het programma bij een van de internationale klanten van Deloitte waarbij deelnemers leren hoe ze hun kwaliteiten op de juiste manier kunnen inzetten om de klant verder te helpen. Uiteraard zullen professionals van Deloitte de talenten waar nodig ondersteunen om zo het project tot een goed einde te brengen, legt de woordvoerder van het kantoor uit: “Deelnemers gaan inhoudelijk aan de slag in een innovatieve setting waarbij ze ook op persoonlijk vlak worden uitgedaagd. Deze inspanningen worden afgewisseld met informelere activiteiten zoals het ontdekken van de stad, maar ook dineren en uitgaan op toplocaties. Zo leer je ons op de best mogelijke manier kennen.”

Praktijkervaring

Vele wo-talenten namen deel aan eerdere versies van de business course van Deloitte Consulting. Verschillende van hen zijn bovendien na hun deelname aan de slag gegaan bij het adviesbureau als junior consultant, zoals Eline Ulrici, die momenteel de rol van Cosultant HR Transformatie vervult: “De business course van Deloitte is een geweldige ervaring om samen met andere ambitieuze studenten een kijkje te nemen in de advieswereld. De business course van 2016 had als bestemming Budapest. Beginnend bij een introductiedag tot en met de terug vlucht naar Schiphol vanuit Budapest ervaar je hoe het leven als consultant bij Deloitte is.”

Deloitte: van business course tot junior consultant

Ook Daan Duppen, die al enige tijd bij Deloitte werkt als Consultant Supply Chain Strategy, is zeer te spreken over zijn deelname: “De Deloitte Business Course is de perfecte gelegenheid om te ervaren wat werken als consultant voor Deloitte precies inhoudt. Het evenement is naast zeer leerzaam eveneens een goede manier om een gevoel te krijgen van de sfeer die binnen het bedrijf heerst, iets wat ik zelf erg belangrijk vind en wat voor mij de doorslag heeft gegeven om mijn carrière bij Deloitte te willen beginnen. Gelukkig was de klik wederzijds en heb ik sindsdien de kans gekregen om elke dag het Business Course-gevoel een beetje te ervaren.” 

Jasmijn Korver werkt sinds september 2015 voor Deloitte. Zo’n vier jaar geleden, tijdens de afrondingsfase van haar masteropleiding Mechanical Engineering aan de Technische Universiteit van Stockholm, besloot Korver zich aan te melden voor de business course van Deloitte Consulting: “Ik kwam er tijdens de business course al snel achter dat consultancy echt iets voor mij was en ik voelde ook een enorme klik met de consultants van Deloitte en hun werkwijze. Deze business course heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik een contract bij Deloitte heb gekregen: een baan waarbij je elke dag leert en continu wordt uitgedaagd.” 

Aanmeldings- en selectieprocedure

Geïnteresseerden dienen enkele stappen te doorlopen om kans te maken op deelname aan de business course in Barcelona. Naast dat deelnemers zich moeten bevinden in de laatste fase van een academische masteropleiding, moeten ook verschillende documenten worden aangeleverd, vertelt de recruiter: “Je schrijft je in, upload je cv, motivatiebrief en cijferlijsten van middelbare school en universiteit. Nadat de aanmeldingsdatum is verstreken, ontvang je van ons een inhoudelijke reactie op je sollicitatie. Let op: schrijf je motivatiebrief naar een van de afdelingen van Deloitte Consulting: Strategy & Operations, Technology of Human Capital.” 

Als de professionals van Deloitte enthousiast zijn over een sollicitant, dan komt deze in aanmerking voor een plek. “In dat geval word je door ons gevraagd om binnen vijf dagen een online assessment te maken. Vervolgens krijg je van ons horen of je de opdracht succesvol hebt afgerond en dus of je wordt uitgenodigd voor de selectiedagen.” 

Lees ook: Deloitte Consulting een topwerkgever voor junior consultants.