Lisette Sikkens en Maritta van Evert realiseren maatschappelijke impact

03 april 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Maritta van Evert en Lisette Sikkens zijn sinds enkele maanden aan de slag als Young Executive bij Boer & Croon. Wat hen verbindt is dat ze er beiden naar streven om maatschappelijke impact te maken. Vanuit het managementbureau werkt Sikkens momenteel als Project Manager bij Philips, en Van Evert is actief als Regisseur Werving en Selectie is bij een grote financiële organisatie in de publieke sector.

Lisette Sikkens 

Lisette Sikkens maakt sinds augustus 2018 deel uit van managementbureau Boer & Croon, waar ze het Young Executive-programma volgt, een driejarig programma waarin young professionals opdrachten uitvoeren met een focus op implementatie, verandering en projectmanagement. De opdrachten zijn gevarieerd en lopen meestal tussen de zes en twaalf maanden bij verschillende bedrijven in uiteenlopende industrieën. Het programma bestaat onder meer uit intensieve coaching door ervaren adviseurs, een trainingsprogramma, events en veel kennisdeling met collega’s.

Sikkens, die in 2017 haar master in Business Information Management afrondde aan Rotterdam School of Management, Erasmus University, was sinds haar start als Young Executive bij Boer & Croon werkzaam als Programmamedewerker Nieuw EPD bij het Isala Ziekenhuis. 
Het elektronisch patiëntendossier zorgt er onder meer voor dat artsen, verpleegkundigen, laboranten en het secretariaat effectiever en accuraat met elkaar kunnen communiceren over patiënten. Isala maakt gebruik van het EPD-systeem HiX, van ontwikkelaar ChipSoft.

Er is veel nodig geweest om HiX te realiseren. Onder het domein techniek werkten projectmanagers onder andere aan het koppelen van oude en nieuwe systemen, het definiëren van autorisatierechten, inrichten van procesbeheer en het uitrollen van de juiste hardware. Eerder al hebben Boer & Croon-professionals Tom Faber (Manager) en Myrte Piersma (Young Executive) ondersteund bij dit proces. Piersma heeft als Projectleider Opleidingen ruim een jaar lang de HiX-opleidingen verzorgd binnen het programma Nieuw EPD.

Lisette Sikkens en Maritta van Evert realiseren maatschappelijke impact

Sinds ze vanuit Boer & Croon bij Isala werd ingezet, is ook Sikkens betrokken bij het programma, als rechterhand van de Domeinleider Techniek. Ze heeft daarnaast tijdelijk deel uitgemaakt van het PMO-team, waarin ze met Faber en Piersma heeft samengewerkt. Zo was ze onder andere verantwoordelijk voor het aanbrengen van structuur in de processen tussen de projectteams en domeinen. Ze was daarbij aanjager, procesmanager en rechterhand van de domeinleider.

Ondertussen is ze begonnen aan haar tweede opdracht, bij Philips in Amsterdam. Ze is werkzaam binnen het Marketing Excellence-team, waarin ze zich bezighoudt met de marketingprocessen binnen het bedrijf. Deze rol neemt ze over van Young Executive Kim Simons, die hier de afgelopen zes maanden heeft gewerkt.

Maritta van Evert

Maritta van Evert is ingestroomd in het derde jaar van het Young Executive programma van Boer & Croon, vanwege haar ruime werkervaring. Na een jaar waarin zij extra ervaring opdoet en diverse trainingen van Krauthammer volgt, zal ze doorstromen naar de rol van Manager. “Nieuw instromen brengt wel uitdagingen met zich mee, maar de warme ontvangst en de betrokkenheid van collega’s maken het erg makkelijk! Hierdoor is er bijvoorbeeld in de trainingen gelijk een vertrouwde omgeving waarin leren van en met elkaar centraal staat”, aldus Van Evert.

Voorafgaande aan haar start bij Boer & Croon heeft Van Evert onder meer enkele jaren gewerkt voor IBC Change & Development, eerst binnen een tweejarig traineeship, en later als Change & Development Consultant. Vanuit IBC werd ze bij verschillende organisaties ingezet, onder andere als projectleider, adviseur en verandermanager. Van Evert behaalde een master 'Organisaties, verandering en management' aan Universiteit Utrecht.

In haar eerste opdracht bij Boer & Croon, waar ze in augustus is gestart, mocht Van Evert het stokje overnemen van Manager Wendy Hensbergen in de rol van ‘Regisseur Werving en Selectie’ bij de Belastingdienst. Voor de afdeling Grote Ondernemingen binnen Belastingen coördineerde Van Evert de keten die de werving en selectie voor alle openstaande vacatures verzorgt. In deze rol werkt ze nauw samen met de diverse stakeholders die betrokken zijn bij het wervings- en selectieproces met als doel dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen en in korte tijd veel geschikte kandidaten te werven. Naast een adviserende en coördinerende rol heeft Van Evert ook bijgedragen aan het verbeteren van de selectieprocessen zelf.

Van Evert over haar bijdrage: “Mijn rol is sterk gegroeid. In het begin was deze heel operationeel, van cv-selectie tot het organiseren van selectiedagen, en voornamelijk gericht op het in control zijn over de almaar groeiende werving en selectie.” Over de resultaten vertelt Van Evert: “Inmiddels kan ik zeggen dat we grip hebben op het proces. Ook hebben we al diverse verbeteringen in het proces doorgevoerd waardoor we meer vooruit in plaats van ad hoc werken. De uitdaging voor de komende maanden wordt om het proces nog meer te stroomlijnen en uiteindelijk in de lijn te borgen. Hier ga ik graag mee aan de slag!”