Synechron lanceert techprogramma voor vermogensbeheerders

01 maart 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Synechron heeft een nieuw programma gelanceerd om spelers in de vermogensbeheersector te helpen digitale technologieën te ontwikkelen en benutten. Het WealthTech Accelerator-programma biedt vermogensbeheerders begeleiding en ondersteuning op het gebied van analytics, data-science en technologie. 

Het zesde Accelerator-programma van het bedrijf komt op een moment dat vermogensmanagers zien dat digitalisering vrijwel alle aspecten van hun activiteiten beïnvloedt. Klanten verwachten van vermogensbeheerders – asset en wealth managers – dat ze digitale oplossingen krijgen aangeboden waarmee toezicht wordt gehouden op hun vermogen. Eveneens verwachten klanten dat technologie wordt ingezet om hun communicatie met relatiemanagers te optimaliseren. Tegelijkertijd neemt het aantal digitale spelers in de sector toe, waardoor de druk op marges stijgt. “Het hoofd boven water houden in een drukke, ontwrichtende en concurrerende markt is een uitdaging die overal in de branche de boventoon voert”, stelt Faisal Husain, Chief Executive Officer van Synechron

“Ons nieuwste programma is bedoeld om vermogensbeheerders te inspireren en hen te helpen het digitale tijdperk te betreden”, vertelt Husain. Synechron is met meer dan 8.000 werknemers, actief vanuit achttien kantoren wereldwijd, een van de grotere adviesbureaus gericht op de financiële dienstverlening. Het bedrijf heeft eerder al soortgelijke programma's voor FinTech, RegTech en InsurTech op de markt gebracht. 

Vermogensbeheerders die deelnemen aan het programma kunnen ondersteuning verwachten bij de volledige vermogensbeheercyclus: van prospectie en acquisitie, tot relatiebeheer en van klantbetrokkenheid tot klantondersteuning.

Synechron lanceert techprogramma voor vermogensbeheerdersEen belangrijk nog onbenut terrein in deze branche betreft de digitale customer journey. Zo blijkt uit onderzoek van Strategy& dat vermogende particulieren al vrij snel digitale kanalen inroepen als middel om hun vermogens te beheren. Echter zijn zij van mening dat vermogensbeheerders onvoldoende inspelen op hun digitale wensen. Onder de negen tools van Synechron bevinden zich er meerdere die knelpunten aanpakken zoals relatiebeheerondersteuning, het leveren van een persoonlijkere ervaring op het gebied van producten en diensten en digitale communicatie. 

Een ander terrein waar kansen liggen verscholen in deze sector, is het gebruik van een robotadviseur voor vermogensbeheer. Een recente analyse laat bijvoorbeeld zien dat robots die vermogen beheren in toenemende mate goede resultaten boeken. Tegen 2020 zullen alleen al in de Verenigde Staten robotadviseurs een slordige $2.2 biljoen aan vermogen beheren. Terwijl hun werk deels wordt overgenomen door technologie, omarmen vermogensbeheerders over de hele wereld de kansen. Dit betekent dat het van cruciaal belang wordt voor vrijwel alle spelers in deze sector om van dergelijke technieken gebruik te gaan maken. Hiermee kunnen ze immers hun aanbod verbeteren, om op die manier meer klantwaarde te realiseren. 

Andere technologieën die deel uitmaken van het aanbod waaruit vermogensbeheerders kunnen putten zijn natural language processing (NLP), robotic process automation (RPA) en virtual reality (VR). “Deze technologieën kunnen vermogensbeheerders helpen om hun efficiëntie, relatiebeheer en vertrouwen te verbeteren”, vertelt Husain.

Synechron biedt het WealthTech Accelerator-programma aan vanuit zijn zogenaamde FinLabs in verschillende Europese steden, zoals Londen, Parijs, Amsterdam en Belgrado, maar ook vanuit de Verenigde Staten in New York, Charlotte en Fort Lauderdale, én vanuit Aziatische steden als Dubai, Pune, Bangalore, Hyderabad en Singapore.