Onderwijsadviesbureau KPC Groep maakt doorstart

20 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

KPC Groep, een organisatieadviesbureau voor de onderwijsbranche, heeft met succes een doorstart gemaakt. Het bedrijf gaat verder als een zelfstandige entiteit van Louwsma Bedrijven Groep. 

Door teruglopende vraag vanuit de markt en nieuwe regulering (De wet Vraagfinanciering) kwam KPC Groep de afgelopen jaar steeds meer in zwaar weer. In maart dit jaar viel het doek voor de onderwijsadviseur uit Oost-Brabant, hoewel de directie meteen liet doorschemeren dat er goede vooruizichten waren op een doorstart.

Per vandaag is deze een feit. Koper Louwsma Bedrijven Groep is een zakelijke dienstverlener bestaande uit een 10-tal bedrijven die zich richten op re-integratie, payrolling, detachering, HRM, uitzenden, interim-management en organisatieadvies. Het bedrijf uit Friesland heeft alle activiteiten en proposities van KPC Groep overgenomen. KPC Groep is als zelfstandige entiteit ondergebracht bij de Training en Advies divisie van Louwsma Bedrijven Groep, waarbij het zal samenwerken met zusterbedrijven Stavoor, Traject en Solutions.Onderwijsadviesbureau KPC Groep maakt doorstartReden voor Sieb Louwsma, directeur van Louwsma Bedrijven Groep, om de toekomst van KPC Groep rooskleurig in te zien. “KPC Groep is een onderwijsadviesbureau met toegewijde adviseurs en een landelijk netwerk van opdrachtgevers. Ze past goed bij de scope van Louwsma Bedrijven Groep en onze focus op het leren en ontwikkelen van mensen.”

“Onze ambitie is KPC Groep verder door te ontwikkelen tot een toekomstgericht adviesbureau.” Als onderdeel van de transitie naar een toekomstgerichter businessmodel is besloten om – in goed overleg – afscheid te nemen van een aantal medewerkers. Ook is ingezet op een flexibeler organsiatiemodel – KPC Groep gaat als netwerkorganisatie opereren. “Naast een vaste kern van adviseurs komt er een flexibele schil van consultants en projectleiders. Door deze opzet is het bureau wendbaar en kan het anticiperen op de behoeften van onderwijsorganisaties,” legt Louwsma uit.

De komende tijd wordt de langertermijn koers van KPC Groep verder uitgedacht. Uitganspunten in de dienstverlening zijn diepe onderwijsexpertise, maatwerk, co-creatie en implementatiekracht bij verander- en innovatieprojecten. Bovendien wil het adviesbureau nieuwe vormen van samenwerking met het onderwijsveld introduceren. 

Voor Louwsma Bedrijven Groep is het de derde recente overname. Eerder kocht het Solutions, een specialist in verzuimmanagement en re-integratie voor grote bedrijven en uitvoeringsorganisaties, en Publisol, een bedrijf dat statushouders begeleidt naar de arbeidsmarkt re-integratietrajecten uitvoert voor gemeenten.