PwC Corporate Finance verstevigt positie in M&A markt met negen aanwinsten

22 februari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

PwC Corporate Finance heeft zijn ambities om zijn plek in de top van de M&A market verder uit te bouwen kracht bij gezet met het aantrekken van maar liefst negen nieuwe professionals, een recruitmentinspanning die niet vaak voorkomt in de corporate finance wereld.

De nieuwe adviseurs, waaronder twee directors, volgen op de komst van partner Jorn van Etten die vorige zomer al overkwam van ABN Amro. “De benoemingen sluiten goed aan op onze ambitie om de leidende mid-market M&A en debt adviseur van Nederland te zijn”, zegt Istvan Csejtei, managing partner van PwC Corporate Finance.

Om de groeiende dealvolumes aan te kunnen heeft de praktijk, die bestaat uit M&A en Debt Advisory teams, fors geïnvesteerd in het team. Nieuw binnen de gelederen van de M&A service line, zijn twee directors, die elk de overstap hebben gemaakt vanuit het bankwezen. Niels Roks is overgekomen van Rabobank, waar hij de afgelopen zes jaar werkzaam was binnen het M&A team van de bank. Daarvoor werkte hij voor Oyens & Van Eeghen en voor ING. Wouter Giard heeft de overstap gemaakt van ABN Amro. Hij werkte meer dan tien jaar voor de bank in de corporate finance afdeling en als sectoranalist in het economenteam van de bank.

In hun voetsporen volgt per 1 maart ook Alexander Tahl, die hiervoor een financieringsrol bekleedde bij het Communication Infrastructure Fund. Hij is benoemd tot manager in het Debt Advisory team. Tevens verwelkomde PwC Corporate Finance een senior associate en vijf nieuwe associates.

PwC Corporate Finance verstevigt positie in M&A markt

Het jaar is voor PwC Corporate Finance in ieder geval goed begonnen. In de eerste weken van 2019 heeft de praktijk al verschillende deals succesvol afgerond. Het gaat onder meer om de inlijving van Delta Energy door energiereus Vattenfall/Nuon, de overname van rumproducent E&A Scheer door de Amerikaanse private equity investeerder The Riverside Company, en de deal tussen bouwbedrijf Trebbe en woning- en utiliteitsbouwer Giesbers Groep. 

Gevraagd naar hoe PwC zichzelf van de concurrentie wil onderscheiden in de zeer competitieve M&A markt, geeft Csejtei aan: “PwC Corporate Finance onderscheidt zich door het internationale netwerk en diepe sector-expertise. Daarnaast bieden wij onze klanten steeds vaker een geïntegreerde M&A en Debt Advisory propositie aan. De recente overname van E&A Scheer, waarop wij The Riverside Company hebben geadviseerd, is hier het perfecte voorbeeld van.” 

Wereldwijd beschikt PwC Corporate Finance over meer dan 1.270 adviseurs. De praktijk is volgens Mergermarket de op een na belangrijkste M&A-adviseur van Europa, met in 2018 325 deals op zijn conto, 15 meer dan het voorgaande jaar.

Lees ook: PwC Corporate Finance verwelkomt M&A en debt advisory professionals.