PwC Corporate Finance verwelkomt M&A en debt advisory professionals

06 februari 2018 Consultancy.nl

De Corporate Finance-tak van PwC heeft zich versterkt met drie nieuwe professionals. Miranda de Vries en Steven Peeters zijn allebei aangetrokken van ABN AMRO en richten zich op debt advisory, terwijl Sarah Borgdorff als adviseur is gestart in het M&A-team. 

Met een team van circa dertig professionals is PwC Corporate Finance een van de grootste financiële adviseurs van Nederland. De praktijk helpt multinationals en ondernemingen in Nederland met een breed scala aan financiële adviesdiensten, waaronder op het gebied van strategie, fusies & overnames, carve-outs, waarderingen, due diligence, debt advisory, financiering, IPO’s en herstructureringen. 

Ter versterking van het team heeft PwC Corporate Finance de afgelopen weken twee Managers en een Consultant aan de gelederen toegevoegd. Istvan Csejtei, die sinds 2013 werkzaam is voor het Big Four kantoor en leidinggeeft aan de Corporate Finance-praktijk, zegt: “De benoemingen van Miranda, Sarah en Steven zijn in lijn met de groeiambities van onze M&A- en Debt & Capital Advisory-praktijk. Hiermee kunnen we onze klanten nog beter helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken en realiseren van groeiplannen.” 

Miranda de Vries

Miranda de Vries is afkomstig van ABN AMRO, waar ze vanuit verschillende functies vijfenhalf jaar werkzaam was. Ze begon als stagiair bij de zakenbank, en heeft vervolgens het traineeship doorlopen binnen het internationale onderdeel Energy, Commodities and Transportation. Hier groeide ze door als Associate in het Sector Origination team wat zich richt op adviesdiensten op het gebied van kapitaal behoeften, overnames en overige event-driven zakelijke activiteiten van het klantenbestand binnen de drie sectoren. Ten slotte heeft ze de overstap gemaakt als Senior Associate naar Transportation North Europe wat de specifieke financieringsbehoefte van de internationale zee-scheepvaart klanten bedient en strekt zich uit van structured finance tot Loans & Debt Capital Markets activiteiten.

Voordat ze bij ABN AMRO aan de slag ging, behaalde De Vries een bachelor International Business en een master Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg. In hetzelfde jaar behaalde ze bovendien een Japans taalcertificaat aan de Universiteit Leiden. Bij PwC is De Vries sinds januari actief als Manager Debt & Capital Advisory.

Miranda de Vries, Steven Peeters en Sarah Borgdorff - PWC

Steven Peeters

Ook Steven Peeters was in zijn vorige baan in dienst bij ABN AMRO, waar hij meer dan drie jaar werkte en zich als Associate Director bezighield met de financiële herstructurering van internationale klanten. Hierbij richtte hij zich met name op opdrachtgevers binnen de olie- en gassector, grote Nederlandse corporates en vastgoedklanten die met financiële moeilijkheden te maken hebben. Daarvoor was Peeters een kleine vierenhalf jaar onderdeel van NIBC, eerst als Private Equity Analyst op het gebied van vastgoedinvesteringen en daarna als Associate Corporate Banking op het gebied van commercieel vastgoed. 

Peeters studeerde aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, waar hij zowel zijn bachelor Business Administration als zijn MBA Finance & Investments voltooide. Voor die tijd volgde hij ook nog een bachelor Architecture and Construction Engineering aan de Haagse Hogeschool. Net als De Vries heeft Peeters zich in januari aangesloten bij PwC om de Debt & Capital Advisory-praktijk verder vorm te geven. Hij is binnen het team begonnen als Manager Deal Advisory. 

Binnen dit team staan De Vries en Peeters beiden onder leiding van partner Ard Burgers, die vorig jaar van Deutsche Bank is aangetrokken om de Debt & Capital Advisory-praktijk te besturen. Burgers bracht zo’n zeven jaar door bij de Duitse bank, in zijn laatste functie als Managing Director in de Leveraged Finance tak van de bank. Voor die tijd werkte ook hij voor ABN AMRO.

Sarah Borgdorff

De derde toevoeging aan de Corporate Finance-tak, Sarah Borgdorff, heeft net haar master Financial Management afgerond aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor behaalde ze ook al twee bachelors, eerst een in Film en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht en daarna studeerde ze af in Hotemanagement, met een specialisatie in Revenu Management aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Met deze diplomas combineert ze financiele kennis met inzichten in de digitale transformatie.

Tijdens haar studieperiode werkte ze als Secretariaat Assistent voor de Rabo Vastgoedgroep, waarna ze ook ruim een half jaar Assistant Regional Revenu Manager was bij Accorhotels. In het afgelopen half jaar schreef ze haar scriptie over de voorspelbaarheid van prijzen van FinTech stocks. Bij PwC Corporate Finance heeft ze zich per februari aangesloten bij het M&A-team, waar ze is begonnen als Consultant.

Een van de marktleiders

PwC Corporate Finance, dat vorig jaar in de Benelux bij 37 deals betrokken was, werd recentelijk door managers verkozen tot een van de beste corporate finance kantoren van ons land. In Europa is de praktijk marktleider in termen van het aantal deals: volgens gegevens van Mergermarket was PwC – met betrokkenheid bij 284 succesvolle deals – Europa’s meest actieve dealmaker in 2017, waarmee het voorblijft op zijn Big Four rivalen KPMGDeloitte en EY, net als op zakenbanken als Rothschild, Lazard en JP Morgan. In onder meer Scandinavië, Spanje en Poland staan de lokale teams van PwC Corporate Finance bovenaan de ranglijsten van Mergermarket.

Meer artikelen en deals begeleid door PwC Corporate Finance lees je op de pagina PwC | Nieuws | Fusies & Overnames.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup