Aeternus Corporate Finance door grens van 30 medewerkers

06 februari 2019 Consultancy.nl

Aeternus Corporate Finance heeft twee nieuwe professionals in dienst genomen: Bram van Mensvoort en Bart Allers. Met hun komst heeft het M&A-kantoor, dat zijn oorsprong vindt in Venlo, de mijlpaal van 30 medewerkers doorbroken. Aeternus geldt als een van de grotere onafhankelijke fusie- en overnamebemiddelaars met een landelijke dekking.

De corporate finance-specialist is actief sinds 2006, toen de oprichter van Aeternus, Jacques Jetten, besloot om zijn opgedane ervaring in M&A te gaan inzetten om ondernemers te helpen. Jetten verdiende zijn sporen in de bankensector. Ook was hij financieel directeur van een metaalverwerkend bedrijf en van daaruit raakte hij betrokken bij verschillende fusies en overnames.

Samen met medevennoten Bas van Soest en Peter Joosten en de vorig jaar gepromoveerde Léon op de Coul en Eric de Ruijter geeft Jetten leiding aan een team van meer dan dertig professionals. Hiermee heeft het kantoor zich volgens de partners genesteld in de nationale top drie van onafhankelijke corporate finance-adviseurs. Joosten: “We zijn uitgegroeid tot een nationale speler en doen zaken door heel Nederland. Naast onze vestiging in Venlo zitten we ook in Eindhoven en natuurlijk Amsterdam, het zakelijk hart van Nederland als het gaat om fusies en overnames.” 

Op de vraag waar het bureau zijn succes aan te danken heeft zegt Jetten dat dit vooral te maken heeft met de werkwijze. Het kantoor opereert onafhankelijk, werkt met banken, accountants en advocaten en met een integrale aanpak, en schouder aan schouder met ondernemers. Waarin Aeternus nog meer onderscheidend is, is de kwaliteit van de deals, legt de partner uit: “Het draait bij ons niet om de kwantiteit maar juist om de kwaliteit. We gaan de diepte in en bestuderen de materie van het bedrijf, de sector waarin het opereert en de marktomgeving. Op deze manier bieden wij meerwaarde aan onze klanten.”

Aeternus Corporate Finance door grens van 30 medewerkersAeternus neemt ook de tijd om zich te verdiepen in sectoren, waardoor het een gedetailleerd beeld krijgt van de marktontwikkelingen en kansen. Het bureau nut volgens eigen zeggen haar deskundigheid en ervaring uit door branchespecialisatie toe te passen. Experts van het M&A-kantoor schrijven brancheanalyses waarin ontwikkelingen en trends beschreven worden. 

Hoewel Aeternus bekendstaat om zijn fusie- en overnamedienstverlening, is het bedrijf ook actief op het vlak van bedrijfswaardering en debt advisory. “Veel van onze partners en medewerkers komen uit de bancaire sector dus wij brengen een schat aan ervaring mee qua bedrijfsfinanciering”, vertelt de partner. Het value management dienstenaanbod richt zich op hoe Aeternus ondernemers helpt om zich optimaal op een exit voor te bereiden. Met het zogeheten ‘BIG Value Program’ werken de consultants systematisch aan het verhogen van bedrijfswaarde voor ondernemers als voorbereiding op een verkoop enkele jaren later. “Idealiter komt een ondernemer drie tot vijf jaar voordat hij zijn bedrijf wil verkopen bij ons. We lopen systematisch langs de kritische succesfactoren en helpen ze met een actieplan.”

Pijlen op verdere groei

Ook na het passeren van de mijlpaal van dertig werknemers, een aantal dat de partners beschrijven als een kritische massa om een succesvolle landelijke speler te kunnen zijn, blijft er ruimte voor groei. “In 2017 en 2018 is de markt voor fusies en overnames opgestoomd. Dit komt onder andere door de lage rente en de sterke economie. We zien veel strategische aankopen, de koopbereidheid is groot en zal in 2019 doorzetten. Het is een echte verkopersmarkt”, concludeert Van Soest. Hij vertelt vol trots dat de meeste klanten Aeternus weten te vinden via mond-tot-mondreclame: “Advocatenkantoren en banken bevelen ons aan en zetten onze naam op lijstjes.”

Nieuwste teamleden van Aeternus zijn Bram van Mensvoort en Bart Allers. Eerstgenoemde is als Director Corporate Finance gevestigd in Eindhoven. Hij is afkomstig van Baker Tilly Corporate Finance. Bart Allers is gestart in de functie van Advisor, hij werkt vanuit het kantoor in Venlo. Allers deed eerder ervaring op in het vakgebied bij onder andere Big Four-kantoren PwC en Deloitte.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup