M&A advieskantoor Aeternus benoemt Eric de Ruijter tot partner

18 juni 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Corporate finance-kantoor Aeternus heeft Eric de Ruijter benoemd tot Partner. De Ruijter werkt sinds drie jaar bij Aeternus, waar hij als Advisor Corporate Finance begon. De Ruijter is onder andere gespecialiseerd in bedrijfswaarderingen, aan- en verkoopbegeleiding van bedrijven en (complexe) financieringsvraagstukken, waaronder overnamefinancieringen.

Eric de Ruijter is een professional met ongeveer vijftien jaar ervaring, vooral opgedaan binnen het M&A-domein en de bancaire zakelijke dienstverlening. In zijn vroege loopbaan, na het afronden van zijn studie Bedrijfseconomie aan Maastricht University (specialisatie: Corporate Finance), heeft De Ruijter jarenlang gewerkt bij ING Bank. Begonnen als Sales Trainee, groeide hij al snel door in de rol van Accountmanager MKB.

In 2007 werd hij benoemd tot Senior Relatiemanager Business Banking Lokaal en ruim vijfenhalf jaar later werd hij aangesteld als Senior Relatiemanager MKB in de regio Helmond – de Peel. In die laatste functie gaf De Ruijter ondernemers binnen het mkb advies over onder meer krediet-, betaal- en spaarproducten.
Eric de Ruijter, Partner - AeternusIn 2015 verruilde De Ruijter de bankensector voor een nieuwe uitdaging in het fusie-en overnamedomein en maakte de overstap naar Aeternus, onderdeel van M&A Worldwide. Gevestigd in Venlo en Eindhoven en met ongeveer 25 M&A-adviseurs in dienst, begeleidt het corporate finance-kantoor ondernemers in het top mkb- en mid-corporate segment bij fusies en overnames, bedrijfswaarderingen, participaties en bedrijfsfinanciering. Afgelopen maand was het M&A-kantoor nog betrokken bij de overname van Wesly Printing & Packaging.

Na drie jaar bij Aeternus de rol van Advisor Corporate Finance te hebben vervuld, is De Ruijter nu benoemd tot Partner. De promotie ligt in lijn met de groeiambities van het kantoor: “Wij zijn ervan overtuigd dat wij met de benoeming van deze nieuwe partner verder bouwen aan een succesvolle groei van Aeternus, laat de M&A-specialist weten.

De afgelopen jaren volgde De Ruijter naast zijn werk diverse opleidingen voor de overname- en financieringspraktijk. Dit jaar zal hij zijn opleiding tot Register Valuator voltooien. Afgelopen jaar rondde hij al zijn opleiding Executive Master of Business Valuation op TIAS succesvol af.

Vorige maand werd het team van Aeternus reeds uitgebreid met twee nieuwe M&A-consultants: Juul Ketelaars en Kai Vervoort.