Tos Sambo en Lisa van der Pasch over hun start bij Quantics

07 februari 2019 Consultancy.nl

Quantics heeft haar team in de afgelopen maanden versterkt met twee nieuwe professionals. In oktober is Tos Sambo begonnen bij het data science-bureau en aan het begin van dit jaar heeft ook Lisa van der Pasch zich aangesloten. De twee jonge consultants vertellen in gesprek met Consultancy.nl over hun eerste ervaringen bij Quantics.  

Het in ’s-Hertogenbosch gevestigde Quantics is een kleinschalige consultancy die is gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties op het gebied van kwantitatieve data-analyse en het ontsluiten van informatie. Het bureau – dat samen met BluPoint en Adaptif de L&vS Group vormt – adviseert en begeleidt organisaties met het analyseren van historische data voor toekomstvoorspellingen, het ontwerpen en bouwen van goed (samen)werkende data-ecosystemen, het omzetten van ruwe data naar informatie en besluitvorming, en het onderzoeken en optimaliseren van klant(gedrag) en de klantreis. 

“Naast sterke analytische vaardigheden en excellent conceptueel denkniveau worden de consultants van Quantics gekenmerkt door gedrevenheid en betrokkenheid”, stelt het data-science bureau: “Wij investeren in een hoogwaardig kennis- en vaardigheidsniveau van onze mensen door begeleiding en persoonlijke aandacht. Binnen Quantics krijgen onze mensen de ruimte om hun ambities waar te maken en betrokken te zijn bij een kleinschalig enthousiast en bevlogen team.” Dit team is recentelijk uitgebreid met twee jonge talenten, Tos Sambo en Lisa van der Pasch, die beiden zijn gestart als consultant.

Tos Sambo

“In eerste instantie kwam ik Quantics tegen op internet toen ik aan het zoeken was naar een stageplek waar ik mijn scriptie ook kon schrijven”, vertelt Tos Sambo. “Ik heb Quantics toentertijd een bericht gestuurd en zodoende kwam ik in contact met Quantics-partner Dorien de Boer. Uiteindelijk heb ik echter geen stage gelopen bij Quantics, voornamelijk omdat ik de afstand tussen Groningen en Den Bosch te groot vond.” Sambo studeerde destijds Econometrics, Actuarial Science and Operations Research aan de Rijksuniversiteit Groningen, in de stad waar hij is geboren en getogen. “We hebben wel contact gehouden en na de succesvolle afronding van mijn master ben ik naar het westen vertrokken om alsnog bij Quantics aan de slag te gaan.”Tos Sambo en Lisa van der Pasch over hun start bij Quantics

“Wat mij in eerste instantie erg aantrok in Quantics is dat het een kleinschalig consultancybureau is met een erg betrokken en persoonlijke sfeer”, geeft Sambo aan over zijn keuze om zich toch bij de dataspecialist aan te sluiten: “Quantics houdt zich bezig met vraagstukken in verschillende branches, waardoor er veel verschillende aspecten bij een opdracht komen kijken.” Het databureau werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers als ING, PGGM en de Nederlandse Energie Maatschappij. “Juist deze diversiteit van opdrachten sprak mij erg aan, niet alleen omdat in elk project een nieuwe uitdaging zit, maar ook omdat dit een mooie kans biedt om te ontdekken welke branche en welk soort projecten bij mij passen”, aldus Sambo, die aangeeft dat hij ook erg enthousiast werd van de “steile leercurve” bij Quantics.  

“Eenmaal aan de slag werd mijn beeld van het bureau meteen bevestigd”, stelt hij, nu hij zijn eerste maanden bij het bureau achter de rug heeft: “Naast dat er ruimte is voor cursussen, ben ik vanaf dag één direct betrokken bij een project om defecten van slimme meters te voorspellen. In de komende tijd wil ik blijven ontdekken welke branche bij mij past en mijzelf blijven ontwikkelen als dataconsultant. Met name wil ik dan mijn skills in meerdere en nieuwe programmeertalen verfijnen. Ook wil ik bijdragen aan de verdere groei van Quantics als bedrijf.” 

Lisa van der Pasch

“In juli heb ik mijn master in Communicatie en Informatiewetenschappen met een specialisatie in Cognitive Science and Artificial Intelligence afgerond aan de Universiteit van Tilburg en begin januari ben ik gestart als Data Consultant bij Quantics”, begint Lisa van der Pasch. “Vanuit mijn vooropleiding in communicatie heb ik vooral stage en werkervaring opgedaan in digitale communicatie en plaats ik mezelf binnen het grijze gebied tussen business, IT en communicatie. Daarom was ik er tijdens mijn zoektocht naar een baan nog niet helemaal over uit of ik voor een traineeship wilde gaan of om toch al te beginnen binnen een organisatie. Ik denk dat ik binnen Quantics een fijne middenweg heb gevonden, waarbij ik mij als Data Consultant binnen verschillende organisaties kan ontwikkelen.” 

Ze kwam in contact met het bureau toen ze via LinkedIn werd benaderd door De Boer: “Toen was ik net afgestudeerd en mezelf aan het oriënteren op een baan, dus ben ik een kopje koffie met haar gaan drinken. Het is toch een andere ervaring om zo met iemand in aanraking te komen dan dat je op een vacature solliciteert. Ik ging dan ook helemaal blanco het kennismakingsgesprek met Dorien in, waardoor het een heel open gesprek was. Volgens mij kregen we allebei een goede energie vanuit het gesprek, want mijn interesses sloten eigenlijk al meteen aan bij de behoeften vanuit Quantics.” 

“Waarom ik uiteindelijk voor Quantics heb gekozen heeft vooral te maken met de klik die ik had met Dorien en omdat Quantics precies op zoek was naar iemand om juist die brug te slaan tussen de business en data”, vervolgt Van der Pasch: “Het gaf me een fijn gevoel om te horen dat er juist naast de andere consultants met een achtergrond in econometrie, ook ruimte was voor iemand zoals ik. Vanuit Quantics ligt een grote focus op persoonlijke groei en ontwikkeling, waar ik zelf ook naar op zoek was.” Daarnaast wijst ze net als Sambo op de kleinschaligheid van het bureau: “Er hing een fijne sfeer met een open kantoor en gezellige collega’s toen ik voor mijn gesprekken kwam, dus dat was sowieso een pluspunt.”  

En hoewel Van der Pasch nog maar net is begonnen, durft ze nu al te zeggen dat ze met Quantics de juiste keuze heeft gemaakt: “Tijdens mijn eerste werkdagen is al gebleken dat Quantics zich inderdaad richt op je persoonlijke interesses en groei. Binnen interne projecten mag ik mijn voorkeur aangeven om bepaalde zaken op te pakken en ik krijg ook de kans om gelijk interessante cursussen te volgen en aan te sluiten bij interne meetings en trainingen. Ik vertrouw er volledig op dat ik bij opdrachtgevers terecht ga komen die bij mij passen en ik ben erg benieuwd hoe mijn interesses zich verder ontwikkelen binnen de wereld van data.”


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup