Ervaren organisatieadviseur Herman Grootelaar start GovernanceConsult

30 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Herman Grootelaar is met ingang van dit jaar onder de bedrijfsnaam GovernanceConsult werkzaam als zelfstandig bestuurs- en organisatieadviseur. GovernanceConsult richt zich op vragen van sturing & samenspel binnen en tussen organisaties in het publiek domein, met de maatschappelijke opgave als vertrekpunt.

De oprichter van het boutique adviesbureau, Herman Grootelaar, kan bogen op meer dan dertig jaar ervaring als extern organisatieadviseur in het publiek domein. Hij begon zijn adviesloopbaan bij Twynstra Gudde, waar hij zestien jaar in dienst was, waarvan de laatste tien jaar als partner van de Overheidsgroep. Vervolgens bouwde hij als partner, ondernemer en mede-eigenaar vijftien jaar mee aan de adviestak van Lysias Consulting Group, een bureau voor het publieke domein. Tussen 2006 en 2011 was hij tevens verantwoordelijk voor het bureaumanagement voor het consultancykantoor uit Amersfoort.

Recente adviesopdrachten waar de ervaren adviseur betrokken bij was zijn: de herinrichting van een gemeenteorganisatie, de evaluatie van het extern presteren van een fusiewaterschap, onderzoek naar de toekomstbestendigheid van gemeenten, verbeteren van de samenwerking van provincie en waterschappen in de droogte-aanpak, en ontwikkelen van netwerksturing bij grootstedelijke opgaven.

Ervaren organisatieadviseur Herman Grootelaar start GovernanceConsult

Door zijn nieuwe carrièrestap, gaat Grootelaar zich als zelfstandig adviseur richten op vraagstukken rondom bestuur en organisatie binnen het publiek domein. “Ik wil nog meer mijn eigen keuzes in het vak volgen,” aldus de kersverse ondernemer. GovernanceConsult biedt inhoudelijk advies, proces- en programmamanagement voor organisatieopgaven. Daarnaast begeleidt het bedrijf bestuurs- en managementconferenties en teams die werken aan complexe opgaven.

Naast zijn eigen adviespraktijk blijft Grootelaar als associé verbonden aan Lysias. “Met de Lysias collega's blijf ik samenwerken aan de proposities toekomstbestendig organiseren en doelgericht samenwerken.”

Kijk hier voor een overzicht van andere, nieuwe toetreders tot de Nederlandse adviesmarkt.