Protiviti adviseurs stropen mouwen op voor Resto VanHarte initiatief

17 december 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgen zullen consultants van Protiviti maaltijden gaan verzorgen voor ouderen die kampen met eenzaamheid. Het initiatief maakt onderdeel uit van het maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) programma van het adviesbureau.

Stichting VanHarte is een sociale organisatie uit Amsterdam die mensen helpt die te maken hebben met (of het risico lopen op) een sociaal isolement om sociale exclusie tegen te gaan. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om mensen met een laag inkomen of vluchtelingen. In zijn restaurants, genaamd Resto VanHarte, biedt de organisatie gezamenlijke driegangenmaaltijden tegen een lage prijs aan, met als doel het bevorderen van onderling contact. De eerste locatie van de stichting werd in 2005 geopend in Den Haag, inmiddels telt Resto VanHarte meer dan 50 locaties door heel Nederland. 

Voor bedrijven biedt Stichting VanHarte verschillende mogelijkheden om maatschappelijk betrokken ondernemen in de praktijk te brengen. Dit kan zowel financieel als middels een bijdrage van kennis of inzet van medewerkers. Zo werkt de stichting bijvoorbeeld met ABN AMRO, Achmea, Facilicom, ING, KRO-NCRV, Rabobank en Sodexo. Een aantal fondsen, waaronder de Nationale Postcode Loterij, het Oranje Fonds en het VSBfonds, ondersteunt de stichting op financieel vlak.

Protiviti adviseurs stropen mouwen op voor Resto VanHarte initiatief

Op 18 december is het de beurt aan Protiviti om een steentje bij te dragen aan de missie van Stichting VanHarte. Die avond wil Resto VanHarte in Amsterdam Oost (‘Grand Café Genieten’) de buurtbewoners een warm gevoel geven door hen te laten genieten van een complete, feestelijke avond met mooi aangeklede tafels, kerstbomen, een Kerstverhaal en muzikale optredens. Vanzelfsprekend allemaal in een setting waar aangename gesprekken gevoerd kunnen worden en men nieuwe contacten of vriendschappen kan aanknopen.

Consultants van Protiviti zullen het restaurant gaan helpen, van begin tot het eind, beginnend in de keuken, waar ze het eten zullen uitserveren en samen met de gasten zullen dineren. “We hopen dat dit een mooi kerstgeschenk is voor de bewoners die die avond zullen komen”, aldus een woordvoerder van het consultancykantoor.

De afgelopen jaren hebben adviseurs van Protiviti diverse initiatieven uitgerold ten behoeve van het goede doel. “Onze betrokkenheid reikt verder dan enkel onze klanten en omsluit ook de gemeenschappen waarbinnen onze mensen leven en werken”, valt te lezen op de website van het bureau. Een initiatief waarbij het kantoor eerder bij betrokken was, is de ondersteuning van Voedselbank Amsterdam met het aanvullen van voedsel. Dit deed het bureau door vooral lang houdbaar voedsel (bijvoorbeeld rijst, pasta, ingeblikt voedsel) in te zamelen bij mede kantoorhuurders gevestigd op de Zuidas. Bovendien draagt Protiviti bij aan de strijd tegen honger via zijn wereldwijde i on Hunger programma.